Σχολεία: Στο τραπέζι η παράταση των διακοπών των μαθητών - Την άλλη βδομάδα οι τελικές αποφάσεις

Σχολεία: Στο τραπέζι η παράταση των διακοπών των μαθητών - Την άλλη βδομάδα οι τελικές αποφάσεις

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση τονίζει πως δεν τίθεται ακόμη θέμα παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων.


Μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Υγείας.

Οι ειδικοί σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και πως θα μπορούσε αυτή να επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το επιδημιολογικό αποτύπωμα της παραλλαγής Όμικρον όλο και αυξάνεται, κυρίως στην Αττική, ενώ αναμένεται να επικρατήσει εντελώς το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ληφθούν σήμερα αποφάσεις, ωστόσο η συζήτηση για τα σχολεία θα ενταθεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Μάλιστα, μέλη της επιτροπής φέρεται να ανέφεραν πως αν συνεχιστεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων θα εισηγηθούν την παράταση μίας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο αυτό θα επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν ανοίξουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση τονίζει πως δεν τίθεται ακόμη θέμα παράτασης στο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο δεν αποκλείει νέα μέτρα που αφορούν αυστηροποίηση στον διαγνωστικό έλεγχο.

Μάλιστα το επικρατέστερο σενάριο που είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι η επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές με αποτέλεσμα από rapid test στο χέρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS