Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους

Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη στους βασικούς κατηγορούμενους

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens με την απόφαση του Δικαστηρίου να ρίχνει την αυλαία στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια, ενώ ήδη έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες της δικαιοσύνης.

Το Δικαστήριο καταδίκασε σε καθείρξεις 15 χρόνων, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου και έχει δικαστεί, ενώ την ίδια ποινή επέβαλε και στον Χρίστο Καραβέλα που έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί. 

Ιδια ποινή επιβλήθηκε και στον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε γερμανούς υπηκόους άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως οι Εντουαρτ Πιρερ σε 15 χρόνια, τον Τόμας Κανσουιντ 13 χρόνια και στους Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ, επτά χρόνια κάθειρξη στον καθένα.

Επίσης σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια (Γιώργος Σκαρπέλης, Νικόλαςο Νίντος, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημ. Γυφτόπουλος, Δημ.Κουβάτσος, Παν.Νικάκης)

Οι επιχειρηματίες Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια (τους έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό σύννομου βίου), ενώ από τους τραπεζικούς, ο Φάνης Λυγινός καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ο Ζαν Κλόντ Οσβαλντ σε 14 και η Μάρθα Καραβέλα σε 13 χρόνια.

Η καταδίκη αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθώς η δωροδοκία παραγράφηκε με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που ίσχυσε από την Ιη Ιουλίου και είχε μετατρέψει την εν λόγω κατηγορία σε πλημμέλημα.

Μετά την έκδοση της απόφασης για τις ποινές μένει να αποφασιστεί από το δικαστήριο ποιοί θα πάνε "μέσα" και ποιοί όχι, αν θα δόσει δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS