Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων - Απόντες οι κατηγορούμενοι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων - Απόντες οι κατηγορούμενοι

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Μαρία Λεπενιώτη, πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων θα ανεβεί στην έδρα και θα κηρύξει την έναρξη της 354ης συνεδρίασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση επί της ενοχής ή όχι των 68 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Μέσα στην αίθουσα έχουν εισέλθει οι συγγενείς των θυμάτων, καθώς και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και το σύνολο σχεδόν των συνηγόρων υπεράσπισης.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι από την αίθουσα λείπει σχεδόν το σύνολο των κατηγορουμένων.

Η Μάγδα Φύσσα εμφανώς συγκινημένη, εισήλθε στην αίθουσα συνοδεία της κόρης και του συζύγου της.

Το διακύβευμα μεγάλο, η δίκη ιστορική. Το ενδιαφέρον τεράστιο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Οι δικαστές καλούνται να αποδώσουν δικαιοσύνη για τρεις εγκληματικές ενέργειες και να αποφανθούν αν οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις λειτούργησαν αυτόνομα και μεμονωμένα -όπως είπε η εισαγγελέας- ή ως «γρανάζια» «ενός μισαλλόδοξου, βίαιου, ναζιστικής μορφής και δομής μηχανισμού που εκφράστηκε με λόγια και έργα ακραία». Από την αντίληψη των δικαστών για αυτό το ζήτημα θα κριθεί και η τύχη προσώπων, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, που σύμφωνα με την κατηγορία έθεταν τα «γρανάζια» σε κίνηση τόσο στις υποθέσεις Φύσσα, Αιγύπτιων και ΠΑΜΕ, όσο και σε δεκάδες άλλες.


Το δικαστήριο σήμερα, με τον θεσμικό ρόλο που έχει, απαντά αν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής υφίσταται νομικά μια αυστηρά δομημένη εγκληματική οργάνωση που μία εντολή ή μία έγκριση όπλιζε χέρια, ή αν κάποια πρόσωπα έδρασαν αυτόβουλα και ανεξάρτητα.

Την απόφαση θα εκφωνήσει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, η οποία είχε κληρωθεί για τη θέση της προέδρου στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον Μάρτιο του 2015, λόγω της δυναμικής ιδιοσυγκρασίας και της πλούσιας πείρας της για να φέρει εις πέρας τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της δίκης, με 68 κατηγορούμενους, περισσότερους από 100 δικηγόρους, με προκλητικές συμπεριφορές, έντονα επεισόδια.

Στις 08:30 το κατώφλι του Εφετείου πέρασε η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα που έπεσε νεκρός το 2013 από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Η Μάγδα Φύσσα, που έγινε το πρόσωπο της δίκης, δεν έλειψε ούτε μία ημέρα στα 5,5 χρόνια από τις δικαστικές αίθουσες.

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο

Από νωρίς το πρωί κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το Εφετείο, με την πρώτη συγκέντρωση να ξεκινά στις 8 το πρωί.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με 2.000 αστυνομικούς στην περιοχή, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ακροβολισμένους σε ταράτσες, drones και ελικόπτερα για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ένταση.

Στις 11 η ανάγνωση της απόφασης

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη στις 11 το πρωί πρόκειται να ξεκινήσει την ανάγνωση της απόφασης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που θα έχει πλέον περιορισμένες θέσεις -περίπου 300 από τις 850 που διαθέτει- για παρευρισκόμενους -δικηγόρους , κατηγορούμενους, δημοσιογράφους, κοινό-λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Το σύνολο των κατηγορουμένων που είναι αντιμέτωποι με εγκληματική οργάνωση, είτε ως ηγεσία είτε ως μέλη, είναι 65.

Άλλοι 3 δικάζονται για πλημμελήματα. Πρόκειται για τους Μαργαρίτα Μικελάτου (σύζυγος Ρουπακιά) για ψευδή κατάθεση, Θεόδωρο Στέφα για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, και Αναστάσιο Χιλιό για παράνομη κατοχή όπλων και κατοχή ναρκωτικών.



Η μητέρα του Παύλου Φύσσα στο Εφετείο

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έφτασε λίγο πριν από τις 9 π.μ. η Μάγδα Φύσσα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία και την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τη δολοφονία του γιου της από τον Ρουπακιά και για τους υπόλοιπους 67 κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, φορώντας μάσκα που έγραφε "Killah P", η Μάγδα Φύσσα απέφυγε οποιεσδήποτε δηλώσεις στις κάμερες και μπήκε απευθείας στο Εφετείο.

Πρόκειται φυσικά για μία ιστορική μέρα, μία μέρα δικαίωσης για την τραγική φιγούρα που σκιαγραφείται αυτά τα επτά χρόνια στο πρόσωπο της μητέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, του γιου της που δολοφονήθηκε από τον Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

 

 

 

https://twitter.com/georgopalis/status/1313542504604676097?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1313542504604676097%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkoinonia%2Fdiki-chrysis-aygis-i-stigmi-poy-i-magda-fyssa-ftanei-sto-efeteio.9010713.html

 

 

 

Η ώρα της δικαιοσύνης για Χρυσή Αυγή -Δεν θα παραστούν Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη

Η ώρα της Δικαιοσύνης φθάνει σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το Δικαστήριο στις 11 το πρωί να ανακοινώνει την κρίσιμη από πολιτικής και ποινικής πλευράς απόφαση του για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων.

Εξαιρετικά σημαντική είναι - και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον- η απόφαση του Δικαστηρίου για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τα πολιτικά στελέχη της ΧΑ μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και λοιποί.

Αν το δικαστήριο δεχθεί, ότι είναι ένοχοι ως εγκληματική οργάνωση, θα δεχθεί ότι υπήρχε πολιτικό σχέδιο και πολιτική οργάνωση για τα εγκλήματα στελεχών και μελών της ΧΑ που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο.  Μια τέτοια απόφαση θα σηματοδοτήσει πέραν της ποινικής καταδίκης και την οριστική πολιτική καταδίκη του εν λόγω πολιτικού μορφώματος, που λόγω και της ποινικής διαδικασίας έχει πολιτικά εξανεμιστεί.

Στην περίπτωση καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση η απόφαση του Δικαστηρίου θα αργήσει να βγει, θα χρειαστούν ημέρες, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για τα ελαφρυντικά, τις τελικές ποινές και ποιοι θα πάνε μέσα.

Αν όμως το Δικαστήριο σήμερα ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή των πολιτικών στελεχών από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, τότε το όλο ποινικό εγχείρημα για την εγκληματική δράση της ΧΑ θα καταπέσει, θα καταδικαστούν μεμονωμένα μόνον για τη δολοφονία Παύλου Φύσσα και κάποιες άλλες δράσεις, και η απόφαση θα βγει το αργότερο ως την Πέμπτη.

Δεν θα παραστούν στη δίκη.

Πληροφορίες που έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο ότι ο σκληρός πυρήνας των πολιτικών στελεχών της ΧΑ δεν θα παραστεί σήμερα στο δικαστήριο και από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους λίγοι θα είναι παρόντες. Μέσα στην αίθουσα θα βρίσκονται οι ελάχιστοι κατηγορούμενοι, θύματα και συγγενείς θυμάτων και η Μάγδα Φύσσα που δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από τη δίκη, ισχυρή αστυνομική δύναμη, 44 δημοσιογράφοι, 12 φωτορεπόρτερς και πενήντα άτομα κοινό.

Η απόφαση θα ξεκινήσει στις 11 με πρώτη υπόθεση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ θα ακολουθήσει η υπόθεση με την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες, η επίθεση στο ΠΑΜΕ και άλλες επιθέσεις και τέλος το δικαστήριο θα αποφανθεί για την εγκληματική οργάνωση.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ : 68

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΧΑ. ΔΙΚΆΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

1.ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ,

2.ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

3.ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ,

4.ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ,

5.ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ,

6.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,

7.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ,

8.ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ,

9.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΟΣ,

10.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ,

11.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ,

12.ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ,

13.ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

14.ΜΙΧΑΗΛ-ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

15.ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ,                                  

16.ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ,

17.ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ και

18.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ. ΚΑΘ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑΣ. ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ 17 ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΕΙΡΓΑΤΩΝ ,ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΈΝΤΕ. ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ  

 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ. ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΆΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 

ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ:  453

 ΜΑΡΤΥΡΕΣ. 150 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ - 70 ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Έναρξη δίκης : 20 Απριλίου 2015 στην αίθουσα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ