Mάχη με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια -Αναζωπύρωση της φωτιάς πίσω από το λατομείο

Mάχη με τη φωτιά στα Δερβενοχώρια -Αναζωπύρωση της φωτιάς πίσω από το λατομείο

Στο μέτωπο των Δερβενοχωρίων έχει στραφεί η προσοχή, καθώς η φωτιά εξελίσσεται, συνεχίζει να καίει από χθες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην την αφήσουν να πάρει κατεύθυνση προς Βίλια.

Την τελευταία ώρα υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση στην κορυφογραμμή πίσω από το λατομείο Lafarge, όπου επιχειρούν ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και προσπαθούν να την περιορίσουν για να μην πάρει κατεύθυνση προς Βίλια.

Βίντεο από την αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια από την πλευρά της Οινόης:

112 στα Δερβενοχώρια για τους καπνούς

Εν τω μεταξύ, στις 10:30 περίπου εστάλη νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Δερβενοχωρίων με την ειδοποίηση ότι πυκνοί καπνοί κατευθύνονται προς την περιοχή τους και τη συμβουλή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο φωτιάς

Το μέτωπο των Δερβενοχωρίων, το ένα από τα τέσσερα που ξέσπασαν χθες, κρίνεται το πιο δύσκολο στην αντιμετώπισή του.

Το βράδυ είχε εξαπλωθεί το μέτωπο πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μόρνου και έφτασε στα εργοστάσια Τιτάν και Χάλυψ.

Τελικά, αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τη νύχτα και εστιάστηκε για να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα S-64, δύο CL-415, δύο CL-215 και δύο Air Tractors στο πρώτο κύμα και τρία S-64 στο δεύτερο.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

Σημείωσε, ακόμη, ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει». Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

Η ατμόσφαιρα, πάντως, είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ