fbpx

Σοκ προκαλούν οι καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του ψευτογιατρού: Ο ασθενής χειροτέρευε κι εκείνος είπε να πάρουμε νοσοκόμα να του βάζει ορό με βότανα

Ο ψευτογιατρός «καθάριζε» τον καρκίνο και με χάπι από το Άγιο Όρος, καθώς και με χυμό από παντζάρι και σκόρδο.


Συγκλονίζουν οι καταθέσεις συγγενών καρκινοπαθών στη δίκη του «ψευτογιατρού» που συνεχίζεται σήμερα.

Χάπι από το Άγιο Όρος, χυμοί από παντζάρι και σκόρδο για να καθαρίσει ο καρκίνος, νερό με σόδα και βεβαίως πλήρη απαξίωση των εξειδικευμένων επιστημόνων επειδή «κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από τις φαρμακευτικές», αποτελούσαν τους βασικούς πυλώνες της δήθεν ιατρικής του μεθοδολογίας.

Ο 48χρονος δικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα το 2015, όταν εμπιστεύθηκε την θεραπεία του για καρκίνο στον πνεύμονα, στον «ογκολόγο Dr Kontos».

Ο μάρτυρας είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: «Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τι έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος στην επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε να σταματήσει ο καρκινοπαθής πατέρας του τις χημειοθεραπείες, τις οποίες του είχαν συστήσει οι γιατροί του.

«Μου είπε ότι είναι δύσκολη περίπτωση αλλά θα μπορούσε να αναλάβει. Μου είπε ‘αν κάνει αυτά που θα του δώσω» και ότι θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο’ », τόνισε.

«Επρόκειτο για διατροφή με αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωής. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ακούγοντας αυτά τα λόγια από τον «ψευτογιατρό» ο ίδιος ένιωσε ελπίδα. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ο «ψευτογιατρός» «ήθελε μόνο» την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποία θα χρησιμοποιούσε και τα οποία, όπως του έλεγε, ήταν ακριβά.

«Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου κοστίζουν. Τον ρώτησα «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του» ανέφερε ο μάρτυρας και, όπως είπε στη συνέχεια, έδωσε αυτά τα χρήματα στον κατηγορούμενο στις 23 Ιουνίου του 2015.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας κατέθεσε: «Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από καρκινικά κύτταρα».

«Αν αυξήσουμε τις δόσεις βοτάνων, θα μικρύνουν οι όγκοι»
«Ο ψευτογιατρός», όπως κατέθεσε ο μάρτυρας είχε φτάσει στο σημείο ακόμη και να επικαλείται την Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Όπως έλεγε στο μάρτυρα η κυρία Βαρδινογιάννη «τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμα της». «Στην όψη ήταν συνηθισμένος, αλλά με αυτά που έλεγε σε έπειθε ότι είναι κάτι μεγάλο, ότι κάνει μεγάλα πράγματα», είπε ο μάρτυρας για να καταθέσει στη συνέχεια ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και πως ο ίδιος τηλεφώνησε στον κατηγορούμενο για να ζητήσει βοήθεια. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος.

Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

«Ορό με βότανα»
Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του.

Ο μάρτυρας είπε: «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» ανέφερε ο μάρτυρας για να επισημάνει με δάκρυα στα μάτια: «Εμείς ,ότι κάναμε το κάναμε για να βοηθήσουμε τον πατέρα μου».

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS