Κορωνοϊός: Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι

Σε 24.308 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, σήμερα Τρίτη 1/2/2022, κατεγράφησαν 103 ακόμη θάνατοι.

Διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), νοσηλεύονται 563 ασθενείς.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εκπνέει η διορία για τρίτη δόση
Σημειώνεται επίσης ότι όσοι εμβολιάστηκαν πριν από επτά μήνες ή και περισσότερο διάστημα, θα έχουν διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου έναντι της Covid-19, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Από την επομένη της 7ης Φεβρουαρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους θα λήξουν και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήριο» πρόσβασης σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Επιπλέον θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test για να μπορούν να εισέλθουν σε καταστήματα λιανικής (εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων).

«Όμικρον 2»: Κατά 33% πιο μεταδοτική, δείχνει έρευνα
Επιπλέον, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων από τη Δανία, η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον -γνωστή επίσης ως Όμικρον 2- είναι κατά περίπου 33% πιο μεταδοτική από την έως τώρα κυρίαρχη ΒΑ.1, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων από τη Δανία, όπου η ΒΑ.2 έχει επεκταθεί ραγδαία και αποτελεί από τα μέσα Ιανουαρίου τη μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων (το 82%).
Η BA.2 φαίνεται επίσης πιο ικανή από τη ΒΑ.1 να μολύνει τους εμβολιασμένους, ακόμη και με ενισχυτική δόση, κάτι που σημαίνει ότι διαφεύγει καλύτερα από την ανοσία των εμβολίων, αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο από ό,τι η ΒΑ.1 ούτε να αυξάνει τον κίνδυνο νοσηλείας. Επίσης, οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερη πιθανότητα -σε σχέση με τους ανεμβολίαστους- να μολυνθούν από τη ΒΑ.2 και να τη μεταδώσουν, όπως συμβαίνει και με τη ΒΑ.1.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ