Στα όρια η αντοχή του συστήματος Υγείας -Στα νοσοκομεία επικρατούν σκηνές πολέμου

Στα όρια η αντοχή του συστήματος Υγείας -Στα νοσοκομεία επικρατούν σκηνές πολέμου

«Σαρώνει» ο κοροναϊος στη χώρα μας, καθώς το τρίτο κύμα δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές τόσο των δημόσιων νοσοκομείων όσο και του υγειονομικού προσωπικού.

Για τη «μητέρα των μαχών» προετοιμάζεται το σύστημα υγείας, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υλοποιεί με πυρετώδεις ρυθμούς το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την υγειονομική διαχείριση της επιδημίας. Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι – λόγω άρνησης εμβολιασμού - υγειονομικοί εργαζόμενοι λειτουργούν ως Δούρειος ίππος για την περαιτέρω «εισβολή» του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, θέτοντας σε κίνδυνο τους ίδιους, τους νοσηλευόμενους και παράλληλα στερώντας το σύστημα υγείας από πολύτιμο αυτήν την περίοδο ανθρώπινο δυναμικό.


Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών παραμένει υψηλός, ενώ και χθες η Αττική κατέγραψε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, συγκεκριμένα 774, από τα 1.514 του συνόλου της χώρας μας.

Για εφημερίες «τρόμου» κάνουν λόγο οι γιατροί, καθώς δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια στις εντατικές, στους διαδρόμους έχουν τοποθετηθεί ράντζα, ενώ διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ- Covid.

Ο κοροναϊός «λυγίζει» τα νοσοκομεία και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με την αύξηση των εισαγωγών και των νοσηλειών να έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας. «Ήταν εφιαλτική εφημερία για ακόμα μια φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εφημερία που ολοκληρώνεται, υπήρξαν 110 εισαγωγές non covid περιστατικών και 65 covid, οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 6-7 διασηλωμένοι είναι εκτός ΜΕΘ. «Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Είδατε τις φωτογραφίες με τα ΕΚΑΒ που γίνονται τρένο για να διακομίσουν περιστατικά» υπογραμμίζει.

«Ο Ευαγγελισμός όπως και άλλα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου. Πολλές κλίνες έγιναν covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου, που θα μπορέσουν να έχουν φροντίδα που τους αξίζει. Θα έχουν πολύ καλύτερη εντός της ΜΕΘ, εκεί πρέπει να είναι ένα διασωληνωμένο περιστατικό» τόνισε.

Στα νοσοκομεία επικρατούν σκηνές πολέμου

Εικόνες όπως η χθεσινή στον Ευαγγελισμό τις ζούμε καθημερινά δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Για την επιστράτευση είπε χαρακτηριστικά πως όταν έχει πόλεμο μπαίνεις στη μάχη και κάνει ότι καλύτερο και όχι συζητήσεις

Τόνισε μάλιστα ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος όφειλε να καλέσει τις ομοσπονδίες γιατρών και  εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας.

Είπε ότι στα νοσοκομεία επικρατούν σκηνές πολέμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ