Έντονη ανησυχία με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα – Η προσοχή των ειδικών στις νέες εστίες και στους αδειούχους

Έντονη ανησυχία με τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα – Η προσοχή των ειδικών στις νέες εστίες και στους αδειούχους

Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων για πολλοστή μέρα έχει προκαλέσει συναγερμό στους επιστήμονες με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέα μέτρα για να αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του ιού.

Μειωμένος σε σχέση με την Τρίτη (καταγράφηκαν 269 κρούσματα) αλλά για ακόμη μια μέρα πάνω από το 200, παρέμεινε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες Τετάρτη 19/8 217 νέες περιπτώσεις.

Ήδη από τις αρχές Αυγούστου, ο κρίσιμος δείκτης R0, που δείχνει την μεταδοτικότητα του ιού, είχε ξεπεράσει τη μονάδα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τα νησιά και η επιστροφή τους, αναμένεται να οδηγήσει σε νέα αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Νέες εστίες κρουσμάτων

Παράλληλα, πονοκέφαλο προκαλεί στις υγειονομικές αρχές η νέα εστία του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε οίκο Ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Δεκαπέντε τρόφιμοι έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ενώ έχουν επίσης βρεθεί θετικοί και επτά εργαζόμενοι στη δομή, που έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

217 νέα κρούσματα χθες Τετάρτη 19/8 - 235 οι νεκροί συνολικά

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με τα 89 απ΄ αυτά να καταγράφονται στην Αττική και τα 44 στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, ο αριθμός ανέρχεται στα 22.

Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα είναι 235. Συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 είναι 7.684. 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αναλυτικά η κατανομή:

16 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

89 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

44 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων,

4 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή.

Σύψας: Την ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι – Στα 36 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, έκανε λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων, την οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι.

«Ο κορονοϊός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων γιατί έχουμε διασπορά στην κοινότητα τονίζοντας πως την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 36 έτη. «Είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια».

Ο κ. Σύψας επεσήμανε ότι υπάρχει και μια 2η πανδημία και είναι η πανδημία της παραπληροφόρησης και μαστίζεται όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος που είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία και έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας σημείωσε πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά το οποίο σημαίνει ότι αυτό μπορεί να επιστρέψει αυτό πίσω μαζί με τους παραθεριστές και ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός 7 ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους.

Έκτακτα μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο – Μάσκα παντού και τέλος στα πάρτι

Νέα μέτρα για τη Μύκονο και τη Χαλκιδική, με βάση το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Πάρο, τίθενται σε ισχύ μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 19/8 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν και με τα χθεσινά αποτελέσματα αναφορικά με τη Χαλκιδική και τη Μύκονο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μυκόνου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων και για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής 21-08-2020 έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31-8-2020.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ