Στον εισαγγελέα με κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τεκμηριωμένη η κατηγορία εις βάρος της λένε δικαστικές πηγές

Στον εισαγγελέα με κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τεκμηριωμένη η κατηγορία εις βάρος της λένε δικαστικές πηγές

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 11:00 στον εισαγγελέα. Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μπήκε στο κτίριο 16 από την πλαϊνή πόρτα.

Αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, η Ρούλα Πισπιρίγκου, που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα οδηγηθεί στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί, αφού δεν έχει δικηγόρο μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.

Η μητέρα των τριών παιδιών, που αντιμετωπίζει βαρύτατο και αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται μετά από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει απολύτως δεμένη με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Παραιτήθηκε ο Λύτρας από την υπεράσπισή της

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες. Η σύλληψη της μητέρας των άτυχων παιδιών και η αποκάλυψη για την κεταμίνη στον οργανισμού της μικρής Τζωρτζίνας οδήγησαν τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 33χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος με την Ρούλα Πισπιριγκου, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιου της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να ρώτησε ο δικηγόρος, όμως εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», ανέφερε ο δικηγόρος με ανακοίνωσή του.

Στο κάδρο των ερευνών άλλα δύο άτομα

Στο κάδρο των ερευνων είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.

«Μην εκπλαγείτε αν δείτε ότι υπάρχουν συνεργοί», επισήμανε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαυροειδάκος υπογράμμισε ότι «οι συνάδελφοί μου έχουν καταλήξει και ξέρουν αν υπάρχουν συνεργοί».

Αναφέροντας ότι η μητέρα μπορεί να έχει και συνεργούς στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών εμφανίστηκε ξεκάθαρος.

«Δεν εξετάστηκαν όλα τα ευρήματα όπως έπρεπε», τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η εγκληματική αυτή δράση θα γίνει case report»

«Η εγκληματική αυτή δράση θα παραμείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, θα αποκτήσει διεθνή φήμη, θα γίνει case report, θα γραφτεί στα βιβλία, μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Πολλά πρέπει να εξηγηθούν ακόμα, δεν είναι εύκολο. Αυτό το περιστατικό θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής, μιλάμε για πρωτόγνωρο για τον τρόπο και την μεθοδολογία», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Το όνομά της θα μείνει στη μνήμη, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο ως το πιο δυσάρεστο περιστατικό και πάνω σε αυτό θα διδαχθούν πολλοί. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», πρόσθεσε.

Αποκλείεται να έδρασε μόνη της η μητέρα λέει έμπειρη δικηγόρος

Την εκτίμηση ότι η Πισπιρίγκου είχε συνεργούς εξέφρασε μιλώντας στο MEGA η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, λέγοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που την έχει στοιχειώσει.

Σύμφωνα με την έμπειρη δικηγόρο: «δεν είναι εύκολο να αποσπάσεις ομολογία, γιατί δεν έχει καμία ιδέα για αυτό που έκανε, θεωρεί ότι είναι ηρωίδα, γι’ αυτό η αστυνομία προσπαθεί να δέσει την υπόθεση. Υπάρχει κάτι περαιτέρω».

Αποκλείστηκαν άλλα άτομα

Όπως ανέφερε, οι Αρχές απέκλεισαν άλλα άτομα και βασιζόμενες στα στοιχεία που προέκυψαν, την 33χρονη «πρόδωσε» η μεγάλη δόση κεταμίνης που χορήγησε στην Τζωρτζίνα.

«Από παρόμοια υπόθεση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με αρσενικό, εκεί το είχε αγοράσει από το διαδίκτυο. Κατά τη δική μου άποψη έχουμε και απόπειρες (σ.σ. ανθρωποκτονίας) ή βαριάς σωματικής βλάβης».

Παράλληλα, η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι: «αποκλείεται να έδρασε μόνη της η μητέρα».

«Υπάρχει η αρχή αποδείξεων στο δικαστήριο. Η απλή λογική, το αυτονόητο, μας δείχνει την αλήθεια πολλές φορές. Όταν έχουμε 2 θανάτους και έχουμε ένα παιδάκι που έχει συνέχεια προβλήματα υγείας, όλοι υποψιαστήκαμε τι συμβαίνει. Μέλος της οικογένειάς της δεν αναρωτήθηκε αν κάτι πάει λάθος;».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ