Στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Στις 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία

Τι θα αλλάξει στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων


Αποφασισμένη να φανεί συνεπής στις συνεχείς διαβεβαιώσεις της ότι η επαναλειτουργεία των σχολείων δεν θα πληγεί για άλλη μια φορά εξαιτίας της πανδημίας εμφανίζεται η κυβέρνηση .

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, με αυξημένο τέστινγκ, ακόμα και με rapid test εφόσον κρίνεται αναγκαίο, καθώς και με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα διασφαλίζουν την προστασία της υγείας των μαθητών.

Το υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να κάνει πράξη τη σύσταση ορισμένων επιστημόνων, που ζητούν παράταση των σχολικών διακοπών, κατά μία ή δύο εβδομάδες, προκειμένου να αναχαιτιστεί η μετάλλαξη Όμικρον, όπως π.χ.οι καθηγητές Νίκος Τζανάκης και Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει από την κυβέρνηση η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, ενώ το αργότερο έως την Τετάρτη θα ληφθεί η απόφαση για το τι θα ισχύσει ακριβώς.

Στη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και με συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, και μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, θα αξιολογηθούν τα πρώτα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας.

Το πρώτο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι θα είναι η επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να προηγηθεί rapid αντί για self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά και να γίνονται περισσότερα self test εβδομαδιαίως.

 

 
 

 

 

Επιπλέον έχει συζητηθεί και η αλλαγή του κανόνα «50% +1» σε «40%+1» θετικά κρούσματα ως προϋπόθεση για να κλείσει ένα τμήμα, αν και υπάρχουν μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που ζητούν να κατέβει ακόμη πιο χαμηλάτο όριο.

«Η θέση μας είναι τα σχολεία να ανοίξουν. Έχουμε δει ότι το πρωτόκολλο, το οποίο τηρήθηκε, είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Λειτούργησαν πάρα πολύ καλά το τετράμηνο που πέρασε» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την Τετάρτη, στη σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα κλειδώσει η εισήγηση στην κυβέρνηση, ενώ σήμερα επαναλειτουργούν κανονικά οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ