Στη μία το μεσημέρι οδηγήθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 89χρονος άνδρας που προκάλεσε πανικό με την ένοπλη επίθεσή του σε κατάστημα του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό και στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Κατά την άφιξή του με όχημα της Ασφάλειας, φέρεται να χαιρετούσε τους δημοσιογράφους πίσω από το φιμέ τζάμι.
Σε βάρος του έχουν ασκηθεί βαριές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία εντός δικαστικού καταστήματος και διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία με πυροβόλο όπλο. Παράλληλα αντιμετωπίζει και σειρά πλημμεληματικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, κατοχή πυρομαχικών, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και απειλή διάπραξης εγκλημάτων.
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λεπτομέρειες της σύλληψής του στην Πάτρα. Σύμφωνα με την περιγραφή αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά τα περιστατικά στην Αθήνα υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών Αθήνας και Πάτρας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δράστης ενδέχεται να κινηθεί προς τη Δυτική Ελλάδα και πιθανόν να επιδιώξει διαφυγή στο εξωτερικό.
Καθοριστική αποδείχθηκε η ειδοποίηση από ξενοδοχείο της Πάτρας, όπου ο 89χρονος είχε εμφανιστεί αναζητώντας δωμάτιο. Ο αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση μπήκε στον χώρο με πολιτικά, προσποιούμενος τον πελάτη, ώστε να μην κινήσει υποψίες. Αρχικά ο ηλικιωμένος δεν εντοπίστηκε στο λόμπι, ωστόσο από τους υπαλλήλους έγινε γνωστό ότι βρισκόταν στον ημιώροφο, στους χώρους υγιεινής.
Επειδή στο σημείο υπήρχε αρκετός κόσμος, ακόμη και μαθητές, και δεν ήταν γνωστό αν έφερε όπλο έτοιμο προς χρήση, αποφασίστηκε να μην γίνει άμεση προσέγγιση. Οι αστυνομικοί περίμεναν να κατέβει στο λόμπι, όπου υπήρχε καλύτερος έλεγχος του χώρου. Όταν εκείνος γύρισε την πλάτη του, έγινε η επέμβαση και ακινητοποιήθηκε.
Κατά τον σωματικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε γεμάτο περίστροφο σε θήκη μασχάλης, καθώς και επιπλέον σφαίρες. Οι αστυνομικοί επισήμαναν ότι, παρά την ηλικία του, έδειχνε να γνωρίζει πολύ καλά τη χρήση όπλων. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούσε και το γεγονός ότι φορούσε καμπαρντίνα, έχοντας τα χέρια του μέσα σε αυτή, κάτι που δυσκόλευε την εκτίμηση του κινδύνου.
Σύμφωνα με την ίδια περιγραφή, μετά τη σύλληψή του εμφανίστηκε ήρεμος και συνεργάσιμος, εκφράζοντας παράπονα για συνταξιοδοτικά ζητήματα. Αρχικά μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου συνεχίστηκε η προανακριτική διαδικασία.
Στον ανακριτή ο 89χρονος για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο -Χαιρετούσε τους δημοσιογράφους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΣΜΟΣ 19|05|26 10:48
Φρίκη στην Ισπανία: 25χρονος εκτέλεσε τους γονείς του – Χαροπαλεύει το 7 μηνών μωρό του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18|05|26 18:19
Handelsblatt: Το στρατηγικό timing της επίσκεψης Χατζηδάκη στη Γερμανία και οι στόχοι της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ 18|05|26 18:21
Κάλυμνος: 47χρονος βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα – Στο μικροσκόπιο των αρχών κρατούμενος ψαράς

ΖΩΗ 18|05|26 20:58
Όταν η στατιστική «μίλησε»: Η πιθανότητα 1 στις 58.000 που ξεσκέπασε τη συμπαιγνία στη Eurovision

ΕΛΛΑΔΑ 18|05|26 16:39
Η συμμορία του Θέρμου: Ποιοι είναι οι βαρυποινίτες που επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ
©2014-2026 YSTEROGRAFO NEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ




