Στον ανακριτή σήμερα ο ψευτογιατρός - Με ποιες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος

Στον ανακριτή σήμερα ο ψευτογιατρός - Με ποιες κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος

Τετ-α-τετ με τον 1ο τακτικό ανακριτή Αθηνών θα βρεθεί σήμερα ο 47χρόνος,επονομαζόμενος, ψευτογιατρός προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες.

Ο προφυλακισμένος από τον προηγούμενο Ιούνιο, δήθεν, γιατρός, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών που ακολούθησαν τις οδηγίες του και δυστυχώς κατέληξαν, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες και για 14 περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται εν ζωή.

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Σε βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα προσκαίρου καθείρξεως μέχρι δεκαπέντε ετών.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί δεκαπέντε ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου. Ιατροί, νοσηλευτές , μοναχοί και ένας πρώην υπουργός έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις από τις δικαστικές αρχές για τη συνεργασία τους με τον ψευτογιατρό. Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο 47χρόνος χορηγούσε σκευάσματα από βότανα και άλλες ουσίες σε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS