Καιρός: Έρχεται νέο κύμα βροχών - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα βροχών - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Έρχεται νέο κύμα βροχών την Τετάρτη και την Πέμπτη, που ενδεχομένως θα προκαλέσει και πλημμυρικά επεισόδια, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το meteo.gr επισημαίνει ότι ήδη από το πρωί της Τετάρτης έχουν εκδηλωθεί αξιόλογες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Θράκης και της Κρήτης και κυρίως σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Ποιες περιοχές θα πληγούν από το νέο κύμα βροχών
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ωστόσο, τις βραδινές ώρες ο καιρός στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσει επιδείνωση με περαιτέρω ένταση των φαινομένων, τα οποία υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν και τμήματα των Κυκλάδων.

Την Πέμπτη 30/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα Δωδεκάνησα και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, φαινόμενα που προοδευτικά θα επηρεάσουν σημαντικά και την Κρήτη. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται το Καστελόριζο.

Επισημαίνεται ότι κατά τόπους οι όγκοι των βροχοπτώσεων είναι δυνατό να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού (βροχές/καταιγίδες) για το διήμερο Τετάρτη 29/12 - Πέμπτη 30/12, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

kairos

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ