Συναγερμός για τη φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Συναγερμός για τη φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκε το χωριό Κρεμαστός - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Κρεμαστό Ευβοίας

Πριν από λίγο στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας εδώ».

Δύσκολη η πυρκαγιά στον Κρεμαστό Εύβοιας

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γαία και Κρεμαστού Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά λόγω του δύσβατου του σημείου αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 86 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS