Συναγερμός για τη φωτιά στην Πύλο - Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Μεσοχώρι

Συναγερμός για τη φωτιά στην Πύλο - Μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί το Μεσοχώρι

Φωτιά ξέσπασε, σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος, στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα μεταξύ των οικισμών Μεσοχωρίου και Κυνηγού.

Οι αρχές, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι έστειλαν μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του Μεσοχωρίου Πύλου, να εκκενώσουν άμεσα προς Πήδασο.

Πάντως, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, η εικόνα ήταν καλύτερη, αν και ακόμη η φωτιά δεν είχε οριοθετηθεί.

Η πυρκαγιά προκάλεσε την έντονη ανησυχία των κατοίκων, καθώς στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο των αρχών. Από την πρώτη στιγμή, δόθηκε μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή.

fotia pylos 2 030822

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, ανάμεσά τους 14 Φινλανδοί, δύο ομάδες πεζοπόρου, 15 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

fotia pylos 1 030822

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, που βρίσκεται ανάμεσα σε οικισμούς. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εναέρια που προχωρούσαν σε συνεχείς ανεφοδιασμούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ