Συναγερμός στη Θάσο με εισαγόμενα κρούσματα – Σε ξενοδοχείο καραντίνας τουρίστες

Συναγερμός στη Θάσο με εισαγόμενα κρούσματα – Σε ξενοδοχείο καραντίνας τουρίστες

Θετικοί στον κοροναϊό εντοπίστηκαν τουρίστες στη Θάσο, οι οποίοι όμως είναι ασυμπτωματικοί στον ιό.

Ειδικότερα όπως έγινε γνωστό θετικοί βρέθηκαν στον ιό άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία δεν εμφάνισαν κάποιο σύμπτωμα μέχρι στιγμής.

Μετά την εξέταση των τουριστών, τα κρούσματα σύμφωνα με την proininews.gr οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου θα μείνουν εκεί 14 ημέρες.

Εξαιτίας των κρουσμάτων μάλιστα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη, την οποία οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.

Σε αυτήν έλαβαν μέρος οι 4 Δήμαρχοι του Νομού και ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ανέφερε ο δήμαρχος της Θάσνου, Ελευθέριος Κυριακίδης, προσθέτοντας πως «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 27 νέα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας. Από αυτά τα 14 καταγράφηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν για έλεγχο σε εργαστήριο. Από τα κρούσματα στην επικράτεια, τα τρία προέρχονται από την Ξάνθη, τα τέσσερα από την Αττική, ενώ από ένα κρούσμα καταγράφηκε σε Λάρισα, Καστοριά και Καρδίτσα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3589, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Τελευταίο θύμα του κοροναϊού μια 83χρονη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι το πρώτο θύμα εδώ και μέρες, αφού ο τελευταίος θάνατος καταγράφηκε στις 30 Ιουνίου. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS