Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής - Διέμενε σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου

Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής - Διέμενε σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Ζωγράφου το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ύστερα απο επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο Χρήστος Παππάς διέμενε σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου, όπου φιλοξενείτο από ένα άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες,
λίγο μετά τις 9 το βράδυ συμβατικά αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής έκλεισαν την οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως έως την Θεσσαλίας και μπήκαν μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου συνέλαβαν τον Χρήστο Παππά.

Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, κι από εκεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς καταζητείτο από τον περασμένο Οκτώβριο όταν τελείωσε η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, και τα σενάρια που κυκλοφορούσαν υποστήριζαν ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, η εξαφάνισή του διαπιστώθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ.- το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Όλο τον καιρό στην Ελλάδα κρυβόταν» επεσήμαναν το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικές πηγές για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά. Στο μεταξύ στην αστυνομική διεύθυνση βρέθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

YN 2021 07 02 07.01.17

Συνοδοιπόρος του Μιχαλολιάκου από τα νιάτα τους - Υμνητής του Χίτλερ

Ο Χρήστος Παππάς είχε ειδικό ρόλο στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και τον βάρυναν οι κατηγορίες για «ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην εξεύρεση ενός οργανογράμματος στο σπίτι του στα Γιάννενα και το οποίο οργανόγραμμα ταυτίζεται με τη κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής το οποίο οι χρυσαυγίτες απέκρυπταν επιμελώς για να αποφύγουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να εμφανίζονται ως μεμονωμένα τα εγκλήματα του κάθε στελέχους ή μέλους της.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, στην προσπάθειά του να διασωθεί αρνούμενος το γνήσιο αλλά κρυφό μέχρι τότε καταστατικό προσκόμισε στο δικαστήριο ένα άλλο έγγραφο με το οποίο πρόδωσε τον ειδικό ρόλο του Παππά ως «νούμερο 2» της ναζιστικής συμμορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν το πρόσωπο που έστελνε τις εγκυκλίους με τις εντολές του Αρχηγού στις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.
pappasmixaloliakos

Πελώνη: Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».​

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS