Κρίσιμη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια και Θεσσαλονίκη -Ολα τα δεδομένα

Κρίσιμη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων για Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια και Θεσσαλονίκη -Ολα τα δεδομένα

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκληθεί στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, για την επιδημιολογική εικόνα της Αχαΐας, του Ρεθύμνου και της Ευβοίας.

Οι ειδικοί θα μελετήσουν τα δεδομένα, καθώς το ιικό φορτίο στις παραπάνω περιοχές έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ δεν αποκλείεται να εισηγηθούν νέα μέτρα που θα θυμίζουν αυτά της Αττικής, τύπου καθολικού lockdown.

Την ίδια, ώρα, «πονοκέφαλος» επικρατεί και για τη Θεσσαλονίκη. Στην συμπρωτεύουσα η κατάσταση δεν είναι τόσο επιβαρυμένη, ωστόσο από την τελευταία μέτρηση των λυμάτων προκύπτει μια σταθεροποιητική τάση και όχι τάση υποχώρησης, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς μήπως η κατάσταση ξεφύγει εκ νέου.

Πάντως, προβληματισμός υπάρχει και για την Αττική. Μάλιστα ο καθηγητής Αχιλλέας Γκίκας, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο λεκανοπέδιο και μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Στο κόκκινο Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια
Είναι ενδεικτικό πως η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. Θυμίζουμε πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα.


Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αχιλλέας Γκίκας τόνισε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι η Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη, μαζί με Αχαΐα, Χαλκίδα.

Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο χθες όσο και σήμερα.

 

Καλή η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα, τηρουμένων των αναλογιών, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που προτείνουν να ληφθούν αμέσως πιο αυστηρά μέτρα αλλά και συνάδελφοί τους που είναι υπέρ της αναμονής. Τις τελευταίες δύο ημέρες, πάντως, η συμπρωτεύουσα επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στο OPEN TV ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως αν δεν ληφθούν μέτρα, τέλος Φεβρουαρίου θα διπλασιαστούν τα κρούσματα.

 

Στα ίδια επίπεδα τα λύματα στη Θεσσαλονίκη
Στα ίδια αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Εκείνο που θα βαρύνει υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης είναι και η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία για την οποία θα παρουσιάσει, το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS