ΚΠΙΣΝ: «Καλησπέρα, χαίρομαι που επέστρεψα» - Ο Ομπάμα συζητά με τον Α. Δρακόπουλο

ΚΠΙΣΝ: «Καλησπέρα, χαίρομαι που επέστρεψα» - Ο Ομπάμα συζητά με τον Α. Δρακόπουλο

Στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας.

Λίγο μετά τις 5:30 ξεκίνησε η συνομιλία του επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Ο Ομπάμα θα συζητήσει με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Η συζήτηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ανδρέα Δρακόπουλο

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής βρίσκονται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης κ.α.

Τη συζήτηση προλόγισε η Σοφία Κουβελάκη, ιδρύτρια και γενική διευθύντρια της "The HOME Project" μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που φροντίζει ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα. H κυρία Κουβελάκη συμμετείχε το 2020 στο πρόγραμμα «Obama Foundation Leaders.»

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders.»

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία - ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε συνάντηση 30 λεπτών με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ αργότερα είδε και τον κ. Τσίπρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ