Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής ΟΣΕ -Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον

Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής ΟΣΕ -Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον

Στις 10:00 το πρωί θα παρουσιαστούν στον Εφέτη Ανακριτή οι δυο σταθμάρχες που κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, κατηγορίες ίδιες δηλαδή με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Τέμπη: Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους οι δύο σταθμάρχες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star. ο απογευματινός σταθμάρχης Π.Κ που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του, θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα εξηγήσει ότι όπως έκρινε, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας.

Σύμφωνα με το Star, ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 - 22:00 και όχι 14:00 – 23:00. Θα καταθέσει ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες. O εφέτης ανακριτής θα δει τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες που κάποιοι υποστήριζαν ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες ο οποίος υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες έπρεπε να φύγουν στις 23:00. Ο επιθεωρητής αναμένεται να επιρρίψει ευθύνες κατά πάντων και σημειώνει ότι θα μιλήσει δημόσια μόλις ολοκληρωθεί η απολογία του.

Τρία νέα πρόσωπα κατέθεσαν στον Εφέτη Ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη

Στο κατώφλι του εφέτη ανακριτή που ερευνά το τραγικό δυστύχημα πέρασαν χθες τρεις εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών, καταθέτοντας ότι εδώ και χρόνια τα τρένα λειτουργούσαν χωρίς τηλεδιοίκηση και τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας.

«Φταίνε όλοι αυτοί που καθυστερούσαν τα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας από το 2000 μέχρι σήμερα» είπε ο Νίκος Λάζου, πρόεδρος εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Μέχρι το 2019 είχαμε συναντήσεις και διάλογο με την πολιτική ηγεσία. Μετά το 2019 καμία απάντηση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας.

Οι τρεις άντρες που πέρασαν το κατώφλι του εφέτη ανακριτή χθες το πρωί της Πέμπτης, παρέδωσαν φακέλους με εξώδικα και επιστολές που είχαν στείλει στις αρμόδιες αρχές.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τις ευθύνες την τραγωδίας στα Τέμπη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις ευθύνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, με αφορμή την τελευταία συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι με θάρρος αναλαμβάνει το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί και είπε ότι φταίμε όλοι και γιατί είναι τόσο δύσκολο να την πούνε αυτήν την κουβέντα όλοι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν μπορείς να ζητάς από παιδιά που ήταν στο τρένο να βάλουν πλάτη. Δεν μπορείς. Μπορείς μόνο να τους ζητήσεις συγγνώμη» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ