Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πέθανε σε ηλικία 83 ετών - Έντονο παρασκήνιο για τα διαδικαστικά της ταφής

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πέθανε σε ηλικία 83 ετών - Έντονο παρασκήνιο για τα διαδικαστικά της ταφής

Κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους ζητά η οικογένεια


Λίγο πριν από τις 11, στο νοσοκομείο «Υγεία» ο έκπτωτος μονάρχης της Ελλάδος άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σορός του σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Το 2021 το νομικό συμβούλιο αποφάσισε ότι μπορεί να λέγεται «Κωνσταντίνος τέως Βασιλεύς Παύλου».
Ο τέως βασιλιάς είχε στις «πλάτες» του ευθύνες για αρκετά ιστορικά γεγονότα, όπως την περίοδο του 1965, όταν αρνήθηκε στον Γεώργιο Παπανδρέου να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται.
Ως αποτέλεσμα αυτού, ξεκίνησε η ιστορία των Ιουλιανών, η αποστασία, η δικτατορία των Συνταγματαρχών καθώς και το γεγονός ότι το παλάτι «έσπρωχνε» τους Στρατηγούς να κάνουν πραξικόπημα ωστόσο ήρθε η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε γεννηθεί στις 2 Ιουνίου του 1940 στα Ανάκτορα του Παλαιού Ψυχικού. Γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδας, αδελφός και διάδοχος του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Β’, και η πριγκίπισσα της Ελλάδας, του Αννοβέρου, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας, Φρειδερίκη.

Υπήρξε βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, μέχρι το δημοψήφισμα που κατάργησε τη μοναρχία στη χώρα.

Με το νέο δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες επέλεξαν με ποσοστό 69,12% την Αβασίλευτη Δημοκρατία ως μορφή του πολιτεύματος.

Από το 1967, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα κατά της δικτατορίας που οργάνωσε στις 13 Δεκεμβρίου, ζούσε αυτοεξόριστος στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, σε εξέλιξη βρίσκεται έντονο παρασκήνιο για τα διαδικαστικά σε ό,τι αφορά στην ταφή και την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με την οικογένεια, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητά κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ