Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της - Τι δηλώνουν Χρούσος και Παγώνη

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της - Τι δηλώνουν Χρούσος και Παγώνη

Το περιστατικό με τον θάνατο της 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astrazeneca έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Επ’ αυτού τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Χρούσος, Μέλος Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ και η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Χρούσος υποστήριξε στον ANT1 πως είναι λογικό να υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο ανέφερε ότι δεν προκύπτει περιστατικό θρόμβωσης, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca προκύπτουν μετά από 14 ημέρες.

Από την πλευρά της η κ. Παγώνη ανέφερε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές εξετάσεις πρώτα», ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επιπλοκή θρόμβωσης μετά από 14 ώρες». Τόνισε ακόμα , ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός, ωστόσο, όπως είπε «είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο επηρέασε πολύ κόσμο».

Επίσης, η κ.Παγώνη τοποθετήθηκε επί του εμβολίου στις εγκύους λέγοντας πως, «τα δεδομένα αλλάζουν γι’ αυτό και αλλάζουν και οι οδηγίες. Σύμφωνα με νέες μελέτες ούτε το εμβόλιο της Astra Zeneca επηρεάζει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης».

Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων ο κ. Χρούσος τόνισε ότι είναι υπερβολικό να μετράμε τα αντισώματα και τόνισε ότι «υπάρχει και η κυτταρική ανοσία, η οποία είναι πιο σημαντική από τα αντισώματα».

Τέλος σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αλλαγής της δεύτερης δόσης, ο κ. Χρούσος είπε ότι «δεν συνίσταται η αλλαγή της δεύτερης δόσης με άλλο εμβόλιο, ωστόσο η δεύτερη δόση μπορεί να είναι και διαφορετικής εταιρείας από την πρώτη δόση, ίσως είναι και καλύτερο»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS