Θάνατος 8χρονου από στρεπτόκοκκο: Χωρίς υποκείμενο νόσημα, είχε σηπτική καταπληξία - Τι να προσέχουν οι γονείς

Θάνατος 8χρονου από στρεπτόκοκκο: Χωρίς υποκείμενο νόσημα, είχε σηπτική καταπληξία - Τι να προσέχουν οι γονείς

Μυστήριο καλύπτει την αιτία θανάτου του 8χρονου αγοριού από στρεπτόκοκκο. η νεκροψία- νεκροτομή θα είναι αυτή που θα προσδιορίσει αν τελικά ο 8χρονος κατέληξε από τον στρεπτόκοκκο ή αν υπήρχε κάποια άλλη αιτία.

Ωστόσο, την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS ο 8χρονος δεν είχεκανένα υποκείμενο νόσημα.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, το 8χρονο αγόρι, που πέθανε στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και είχε βρεθεί θετικό στον στρεπτόκοκκο, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, κάτι που επιβεβαιώνουν μάλιστα και πηγές από το σχολείο του παιδιού.

«Το 8χρονο αγοράκι έφυγε την Πέμπτη από το σχολείο με πονόκοιλο. Η δασκάλα του τηλεφώνησε στους γονείς την Παρασκευή και την ενημέρωσαν πως ανέβασε και πυρετό. Ξημερώματα Τρίτης οι γονείς πήγαν με το αμάξι το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά δεν τον πρόλαβαν δυστυχώς», αναφέρει το σχολικό περιβάλλον του παιδιού.

Μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του 8χρονου

Το γεγονός ότι το παιδάκι κατέληξε μέσα σε 5 ώρες μαρτυρά πως η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη.

Το αγοράκι προσήλθε στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι γονείς ανέφεραν πως ξεκίνησε με έναν απλό πονόλαιμο πριν 4 ημέρες, με τη λοίμωξη να προχωρά ραγδαία με βήχα και υψηλό πυρετό για να φτάσει στο νοσοκομείο πλέον με σηπτικό σοκ.

«Όταν μιλάμε για καταπληξία σημαίνει πως το αίμα πλέον δεν κυκλοφορεί καλά και τα κύτταρα όλου του σώματος δεν παίρνουν οξυγόνο», εξήγησε ο εντατικολόγος Τάσος Χατζής.

«Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση ισχυρής αντιβίωσης και γ’ σφαιρίνης. Ταυτόχρονα διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αν και το παιδί βγήκε θετικό στο τεστ στρεπτόκοκκου, η νεκροψία- νεκροτομή θα είναι αυτή που θα προσδιορίσει αν τελικά κατέληξε από αυτό ή αν υπήρχε κάποια άλλη αιτία.

«Στο σχολείο μας υπάρχουν πολύ αραιά κρούσματα στρεπτόκοκκου, ένα – δύο κρούσματα από την αρχή της χρονιάς και όχι στην τάξη του 8χρονου. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Ήταν αγαπητός μας μαθητής, πήγαινε στην τρίτη δημοτικού. Είναι πολύ καλή οικογένεια και έχει άλλο ένα αδερφάκι στο Γυμνάσιο. Η υγεία του δεν μας είχε δείξει κάτι που να ανησυχούμε. Δεν ήταν ούτε ασθενικό το παιδί. Ήταν πολύ ξαφνικό και αναπάντεχο για όλους μας», ανέφερε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου του 8χρονου.

Ματίνα Παγώνη: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός και ότι οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους όταν το παιδί τους εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα, δηλαδή πονόλαιμο και πυρετό.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός. Είναι σε εξάρσεις και υφέσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι το εξής: οι μητέρες θα πρέπει να προσέχουν, επειδή τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να περιγράψουν τα συμπτώματα τους. Θα πρέπει να ξέρουν ότι, όταν ξεκινά ένας πονόλαιμος και πυρετός, δεν χρειάζεται αμέσως να πάνε στο νοσοκομείο, αλλά να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο. Ο παιδίατρος θα δώσει οδηγίες τι πρέπει να κάνουν και πώς να διαχειριστούν την περίπτωση του παιδιού τους», εξήγησε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ