Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση εμβολίου: Σύντομα διαθέσιμη και στους κάτω των 50

Θεμιστοκλέους για τρίτη δόση εμβολίου: Σύντομα διαθέσιμη και στους κάτω των 50

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έκανε σαφές πως η διαφορά της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη κατά του κοροναϊού σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, είναι πολύ μικρή.


Για την πορεία της πανδημίας, το «αναπόφευκτο ενδεχόμενο»να βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με το τέταρτο πανδημικό κύμα, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μίλησε στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Όπλο μας ο εμβολιασμός»

Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στη χώρα μας, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού. «Ο κοροναϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Επίσης, έκανε σαφές πως η διαφορά της Ελλάδας στην εμβολιαστική κάλυψη κατά του κοροναϊού σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ, είναι πολύ μικρή, ενώ εξήγησε πως ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ στις πρώτες χώρες, μπαίνει συχνά σε σύγκριση με αυτές. Βέβαια, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Την ίδια στιγμή, τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Σε σχέση με την τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε πως σύντομα θα έρθει η σειρά και για τους κάτω των 50 ετών, καθώς αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τέλος, συνέστησε στους πολίτες πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ