Θεμιστοκλέους: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε lockdown-Μονόδρομος ο εμβολιασμός

Θεμιστοκλέους: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε lockdown-Μονόδρομος ο εμβολιασμός

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην γίνει lockdown, γιατί έχει και αυτό τις δικές του παρενέργειες. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε lockdown και ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό, είναι ο εμβολιασμός», επισήμανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συνεχώς τονίζει πως η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε «από την επόμενη χρονιά ο στόχος είναι ο κοροναϊός να εξελιχθεί σε μια «βαριά γρίπη». Είναι σημαντικό ότι εν μέσω αυτής της κατάστασης έχουμε καταφέρει να έχουμε ανοιχτά και την οικονομία και την κοινωνία και αυτό είναι σημαντικό. Γιατί το lockdown έχει αντίκτυπο και στην υγεία».

Ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιτρέπεται στον γενικό πληθυσμό να κάνει και πριν τους έξι μήνες την τρίτη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, είπε πως η οδηγία που υπάρχει από τους ειδικούς είναι ότι η λεγόμενη «αναμνηστική» δόση θα πρέπει να γίνεται αφού συμπληρωθούν έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου. Συγκεκριμένα, είπε ότι «είναι σαν την οδηγία του γιατρού που λέει ότι αν πάρεις παυσίπονο θα πρέπει να περάσουν 8 ώρες για να πάρεις άλλο παυσίπονο».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί η χορήγηση της τρίτης δόσης στο τετράμηνο μετά την δεύτερη δόση, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε ότι «υπάρχουν όργανα σε αυτήν την χώρα, που αποτελούνται από επιστήμονες που είναι οι πιο ειδικοί στο αντικείμενο τους.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τα όργανα της χώρας λένε πότε θα γίνει τι και όχι άλλοι επιστήμονες, που μπορεί να είναι ή όχι σε επιτροπές και να εκφράζουν προσωπικές απόψεις, που είναι σεβαστές, αλλά είναι προσωπικές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS