Θεμιστοκλέους: Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα, παρά την κακοκαιρία -Εγιναν 25.000 εμβολιασμοί με 40 πόντους χιόνι

Θεμιστοκλέους: Ρεκόρ εμβολιασμών σήμερα, παρά την κακοκαιρία -Εγιναν 25.000 εμβολιασμοί με 40 πόντους χιόνι

Πιστοί στο ραντεβού τους για εμβολιασμό ήταν, σήμερα, οι πολίτες, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 25.000 εμβολιασμοί, που αποτελεί και ρεκόρ, από τους 30.000 που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα. Οπως τόνισε, η ημέρα λόγω των καιρικών συνθηκών είχε αρκετές δυσκολίες, ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία, το 90% προσήλθε στο ραντεβού του.


Στα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι και Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν 1.400 και 600 εμβολιασμοί, αντίστοιχα και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας ήταν ελάχιστα και αυτά αφορούσαν το Καπανδρίτη και στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου υπήρξε πρόβλημα με την πρόσβαση τον εργαζομένων. Ζήτημα υπήρξε και στα εμβολιαστικά κέντρα Ικαρίας και Κεφαλονιάς.

Οι πολίτες, που έχασαν το ραντεβού τους, θα μπορούν να το επαναπρογραμματίσουν. Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 550.000 εμβολιασμοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ