Θεμιστοκλέους: Τέταρτη δόση μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, βάσει των τωρινών δεδομένων

Θεμιστοκλέους: Τέταρτη δόση μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, βάσει των τωρινών δεδομένων

Βάσει των τωρινών δεδομένων, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, αλλά μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συμπληρώνοντας πως «αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε στην πορεία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑϊ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μετά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς, ωστόσο πλέον ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρός περί τις 1.000 με 1.500 την ημέρα. Στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 91% και απομένει ένα 9% περίπου 300.000 πολίτες, όπως είπε.

Ως προς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν λήξει καθώς οι πολίτες δεν έκαναν ακόμη την τρίτη δόση, ανέρχονται σε περίπου 300.000.

Για το εμβόλιο της Novavax ανέφερε ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν αφού επιβεβαιωθεί η ημέρα παράδοσης της παρτίδας, την επόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, είπε ότι τα ποσοστά είναι ανέλπιστα καλά με τον εμβολιασμό στους εφήβους 15-17 να φτάνει στο 50% με 60% και στα παιδιά 5-11 ετών στο 20%.
Ο κ. Θεμιστοκλέους τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων, αλλά συντεταγμένα και σταδιακά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS