Θεοδωρικάκος – Σταϊκούρας: Εκφράζουμε ικανοποίηση για την αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου από το Μενίδι

Θεοδωρικάκος – Σταϊκούρας: Εκφράζουμε ικανοποίηση για την αποζημίωση στην οικογένεια του μικρού Μάριου από το Μενίδι

Ικανοποίηση για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου εξέφρασαν σε κοινή δήλωση οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Μάριος – Δημήτριος Σουλούκος είχε χάσει άδικα τη ζωή του, σε ηλικία μόλις 11 ετών, από αδέσποτη σφαίρα κι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του, στις 8 Ιουνίου του 2017 στο Μενίδι.

Οι δύο υπουργοί επισημαίνουν ότι η απόφαση του ΝΣΚ να μην προσφύγει κατά της απόφασης «είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των δύο υπουργών

«Εκφράζουμε σήμερα την ικανοποίησή μας για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – του νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου – να μην προσφύγει κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επιδίκασε αποζημίωση προς την οικογένεια του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου-Δημητρίου Σουλούκου.

Η απόφαση του ΝΣΚ, η οποία επιβεβαιώνει την αξιολόγηση και της πολιτικής ηγεσίας, όπως έχει ήδη εκφραστεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο δημόσια όσο και σε συνέχεια σχετικής επιστολής του Υπουργού Οικονομικών, είναι απόδειξη της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας, που οφείλει να επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία, ιδίως σε ανάλογες και ιδιαίτερα θλιβερές περιστάσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS