«Θερίζουν» οι ιώσεις - Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Τι λένε οι ειδικοί

«Θερίζουν» οι ιώσεις - Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία - Τι λένε οι ειδικοί

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος και τοποθετήθηκε επί της έξαρσης των ιώσεων αλλά και επί του κοροναϊού.

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στην κατάσταση στα νοσοκομεία, καθώς ιώσεις, γρίπη και κοροναϊός είναι σε υψηλά επίπεδα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία τεράστια έξαρση ιώσεων, η οποία ωστόσο πάντα υπήρχε αυτή την εποχή, απλά λόγω του covid με τα μέτρα και τις μάσκες, απέτρεψαν την παρουσία των υπόλοιπων λοιμώξεων πέραν του κοροναϊό. Τώρα που δεν υπάρχουν μέτρα, επέστρεψαν και οι ιώσεις. Είναι σε έξαρση οι ιώσεις τον τελευταίο καιρό, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», είπε αρχικά.

«Τα ΤΕΠ – τμήματα επειγόντων περιστατικών – είναι γεμάτα, καθώς οι ασθενείς έχουν βαριά συμπτώματα, και ο κόσμος φοβάται και πάει στα νοσοκομεία. Ο covid υπάρχει ακόμα, ωστόσο η γρίπη σε συνδυασμό με τον RSV δημιουργούν λοιμώξεις στο κατώτερο αναπνευστικό, δηλαδή πνευμονία», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος.

«Από τις υπάρχουσες ιώσεις μόνο για τον κοροναϊό και τη γρίπη έχουμε εμβόλια και από τον Μάιο θα έχουμε και για τον RSV. Τα εμβόλια μπορούμε να τα κάνουμε μέχρι το τέλος του χειμώνα. Το βασικό εμβόλιο της γρίπης έχει επικαιροποιηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS