Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Είχε υπάρξει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή, ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είχε υπάρξει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε, πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Δηλαδή, αφορά την αρχική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη απο την εισαγγελία για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS