Μεγάλα επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ΜΑΤ -Κάηκαν αυτοκίνητα [βίντεο]

Μεγάλα επεισόδια τη νύχτα στο ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ΜΑΤ -Κάηκαν αυτοκίνητα [βίντεο]

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Αστυνομίας και κουκουλοφόρων σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στη 1:10 ομάδα περίπου 100 κουκουλοφόρων βγήκε από το ΑΠΘ και μέσω της οδού Χατζηανδρέου επιτέθηκε με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στην διμοιρία της ΥΑΤ που φρουρούσε το τουρκικό προξενείο.

Η οδός Αγίου Δημητρίου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικοί της ΥΑΤ απώθησαν τους νεαρούς κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Οι νεαροί επέστρεψαν στο ΑΠΘ για να επιτεθούν εκ νέου λίγα λεπτά αργότερα. Έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους σε τρία σημεία της οδού Εθνικής Αμύνης. Αστυνομικοί των ΜΑΤ παρατάχθηκαν απέναντί τους.


Κάηκαν αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων. Δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα κάηκαν μερικώς από βόμβες μολότοφ. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χρησιμοποίησαν σφεντόνες και εκτοξευτήρες φωτοβολίδων κατά των διμοιριών.

Αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε νεαρούς ως υπόπτους για συμμετοχή στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι από τις 9 το βράδυ, εντός του πανεπιστημιακού χώρου, βρισκόταν σε εξέλιξη πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης φυλακισμένων και διωκόμενων αντιεξουσιαστών.

Δείτε βίντεο του thestival

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ