Θεσσαλονίκη: Έριχναν βιομηχανικά απόβλητα σε αγωγό ακαθάρτων

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για απορρίψεις υγρών αποβλήτων σε αγωγούς σε περιοχές του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για πατέρα-γιο, ηλικίας 61 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ο 61χρονος, κινούμενος πεζός προκειμένου να εποπτεύει για εντοπισμό τυχόν περιοίκων, κι ο 34χρονος οδηγώντας βυτιοφόρο μεταφοράς αποβλήτων, προσέγγισαν φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Θέρμης στην περιοχή των Βασιλικών, προκειμένου να ρίξουν εκεί το φορτίο του βυτίου, που περιείχε βιομηχανικά απόβλητα. Ωστόσο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος, ελήφθη δείγμα από το περιεχόμενο του βυτίου, για την περαιτέρω εργαστηριακή του ανάλυση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκε το βυτιοφόρο όχημα.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS