Θεσσαλονίκη: Η οδός Λαγκαδά μετονομάζεται σε «Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη»

Θεσσαλονίκη: Η οδός Λαγκαδά μετονομάζεται σε «Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη»

Τη μετονομασία  της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη» ενέκρινε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Τη μετονομασία ενός από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πόλης πρότεινε ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και ήδη υπήρξε προσυμφωνία με τους δημάρχους των δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Νεάπολης- Συκεών, απ’ όπου διέρχεται η σημερινή οδός Λαγκαδά.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη μετονομασία ομόφωνα, ενώ απείχε από τη ψήφιση ο Γιάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».

Ενός λεπτού σιγή
Ο κ. Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, εξήρε για μία ακόμη φορά την προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αποδοχή της πρότασης από το Σώμα και κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή.

Στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μίλησαν με θερμά λόγια για τον Μίκη Θεοδωράκη, ωστόσο, σχολίασαν πως θα έπρεπε το Σώμα να ενημερωθεί νωρίτερα γι’ αυτή την απόφαση του δημάρχου, ώστε να μπορέσουν να κατατεθούν κι άλλες προτάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS