Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο - Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε χωματερή στον Εύοσμο - Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος

Στις 2.30 ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης, φωτιά ξέσπασε στον χώρο αποθήκευσης ογκωδών του δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, άνωθεν του Περιφερειακού. Οι φλόγες καίνε στα ογκώδη που μαζεύει ο δήμος μέχρι να γίνει η μεταφορά τους.

Μάλιστα, μέσα σε μία βδομάδα, ξέσπασε δεύτερη φωτιά στον ίδιο χώρο με τους υπεύθυνους να κάνουν λόγο για απειλές που έχουν δεχθεί. Γύρω γύρω υπάρχουν σπίτια τα οποία δεν κινδευνεύουν, ωστόσο η φωτιά εχει οριοθετηθεί από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στο συγκεκριμένο σημείο, εντύπωση προκλαεί το γεγονός ότι πρόκειται για την δεύτερη πυρκαγιά σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ.Δεμερτζής μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη για τις απειλές που δέχονται οι υπάλληλοι καθαριότητας.

«Πρόκειται για πυρκαγιά σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης ογκωδών, τα οποία αποθηκεύει ο δήμος, και τα πηγαίνουμε αργότερα για ανακύκλωση. Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, είχαμε δεχθεί απειλές, από κάποιους περίοικους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι δέχθηκαν απειλές από διερχόμενο όχημα, ότι θα βάλουν φωτιά. Έχουν καταγραφεί οι πινακίδες, έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, και από όσο έχω ενημερωθεί, υπάρχει υλικό από κάμερες που φαίνεται ποιός έβαλε τη φωτιά», είπε αρχικά.

Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί κάποιες οικοδομές στην περιοχή, και ο δήμος έχει προκυρήξει διαγωνισμό για την εεύρεση οικοπέδου εκτός κατοικημένης περιοχής που θα πληροί όλες τις συνθήκες ασφαλείας. Εδώ είναι μία ιδιαίτερη περιοχή, υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν και επίσης επειδή κάποιοι έμπαιναν μέσα και έπαιρναν υλικά από τον χώρο, σφραγίσαμε τον χώρο και ενδεχομένως μπορεί να ενοχλήθηκαν, καθώς δεν έχουν κάποια άλλη οικονομική δραστηριότητα», συμπλήρωσε.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη, και η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους δράστες.

Εμπρησμό καταγγέλλει ο δήμαρχος

Βέβαιος για εμπρησμό εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, αντίστοιχη προσπάθεια για να μπει φωτιά έγινε και τη Δευτέρα, η οποία και έσβησε γρήγορα από την Πυροσβεστική.

«Ίσως αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες από κάποιους για να αμαυρώσουν την εικόνα του δήμου. Αυτός είναι ένας χώρος αποθήκευσης όπου και ιδιώτες και ακόμη και κάποιοι από διπλανούς δήμους έρχονταν και βάζαν τα ογκώδη τους παράνομα παρόλο που είχαμε βάλει στηθαίο» είπε ο κ. Μανδαλιανός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS