Θεσσαλονίκη: Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε όλους τους ναούς για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε όλους τους ναούς για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή (Βίντεο)

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Έτσι, τo βράδυ της Πέμπτης πένθιμα χτύπησαν για πέντε λεπτά οι καμπάνες σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στις 20:30 το βράδυ και επί πέντε λεπτά αντηχούσε στη Θεσσαλονίκη ο ήχος της καμπάνας, που με πένθιμο τρόπο χτυπούσε σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης, για να δηλωθεί η παρουσία της Εκκλησίας και η συμμετοχή της στην απόδοση οφειλόμενου χρέους στους ιερομάρτυρες, εθνομάρτυρες και γενικώς σε όλους τους βιαίως τελευτήσαντες κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Από την άλλη, η Ιερά Μητρόπολη προχώρησε σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να αναδειχθούν οι δράσεις εκείνες που θα αποτελέσουν αποτελεσματικό εμπόδιο λησμονιάς της ιστορικής μνήμης και θα λειτουργήσουν ως εφαλτήρια αναστοχασμού, αφετηρίες υπαρξιακού επαναπροσδιορισμού.

Ακόμη, χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλατεία Λευκού Πύργου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν σε ειδική πλατφόρμα μέσα στον Θερμαϊκό 100 χάρτινα, βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία άναψαν ΧΑΝΘ και πρόσκοποι, για να τμήσουν με τον τρόπο αυτό, τα ενάμισι και πλέον εκατομμύρια των ψυχών που χάθηκαν κατά την Μικρασιατικὴ Καταστροφή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ