Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 3 ετών στην 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που έδερνε παιδιά -Καταθέσεις σοκ γονιών

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 3 ετών στην 47χρονη βρεφονηπιοκόμο που έδερνε παιδιά -Καταθέσεις σοκ γονιών

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην 47χρονη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα φέρεται πως άσκησε σωματική βία σε βάρος τριών μικρών παιδιών και αποπειράθηκε να χτυπήσει αλλά επτά σε βρεφονηπιακό-παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Κρίθηκε ενοχή για απλή σωματική βλάβη εις βάρος ανηλίκων, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο δεν της αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η ποινή της αποφασίστηκε να μην ανασταλεί, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Κατά συνέπεια, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.

Κατέθεσαν περίπου 15 μάρτυρες .Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις γονέων που ενημερώθηκαν από την Αστυνομία ότι τα παιδιά τους έπεσαν θύματα κακοποίησης μέσα στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με το GRTimes.

Οι καταθέσεις των γονέων για τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη

Ένας πατέρας αγοριού, ηλικίας 14 μηνών, ανέφερε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα και από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε μια εκχύμωση στο γόνατο του παιδιού του. «Από την Τετάρτη ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν το φανταζόμασταν, εγώ και οι άλλοι γονείς πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε».

Μια μητέρα κοριτσιού, ηλικίας 17 μηνών, κατέθεσε: «Είχα δει κάποιες μελανιές στα ποδαράκια του. Το παρέλαβαν τα πεθερικά και μου είπαν ότι είχε μελάνια στο πρόσωπο. Έκλεγε και ήταν ανήσυχο. Εκείνο το βραδύ ξύπνησε τρεις φορές κλαίγοντας. Τελευταία κάνει κίνηση με το χεράκι σαν να θέλει να χτυπήσει». Ακόμη ανέφερε πως ο ιατροδικαστής βρήκε σημάδι- εκχύμωση.

Τι κατέθεσε η βρεφονηπιοκόμος που κατήγγειλε την κακοποίηση

Η βρεφονηπιοκόμος που κατήγγειλε τα περιστατικά κακοποίησης στην Αστυνομία κατέθεσε στο δικαστήριο για τις πράξεις που είδε με τα μάτια της: «Χτυπούσε τα παιδάκια, φώναζε όταν γκρίνιαζαν, αν δεν έτρωγαν το φαΐ τους, αν δεν κοιμόντουσαν. Τα χτυπούσε με το χέρια της στο πρόσωπο και στα ποδαράκια. Όταν την έβλεπαν τα βρέφη κοκάλωναν. Κάποια στιγμή ένα αγοράκι της ζητούσε να φάει και τον χτύπησε στο κεφάλι, ακούμπησε στον τοίχο και έπεσε κάτω. Χτυπούσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο και στο σώμα για να κοιμηθεί. Άλλο το χτύπησε στο προσωπικό με το χέρι της γιατί δεν έτρωγε . Ένα κοριτσάκι έκλεγε όταν το αλλάζαμε και την χτύπησε στο σώμα. Μια φορά πέρασε από δίπλα και την κλώτσησε, έπεσε κάτω. Ένα άλλο κοριτσάκι γκρίνιαζε αρκετά και τη χτύπησε στο πρόσωπο επειδή δεν κοιμόταν. Σε άλλο κοριτσάκι, στην αλλαγή της πάνας ή την χτυπούσε ή την τσιμπούσε για να σταματήσει να κλαίει» ανέφερε η νεαρή μάρτυρας για τα περιστατικά, ένα προς ένα.

Η ίδια επισήμανε ότι: «δεν αντιμετώπισα σε άλλο σχολείο όπου δούλευα τέτοια κατάσταση. Όλες οι κοπέλες ήταν πολύ καλές . Μια φορά της είπα να μην κάνει έτσι αλλά φοβόμουν να αντιπαρατεθώ μαζί της γιατί ήταν παλιά στη δουλειά. Πήγα στην αστυνομία γιατί δεν άντεχα να βλέπω τα παιδιά σ’ αυτή την κατάσταση. Οι γονείς έπρεπε να γνωρίζουν για αυτό πήγα στην αστυνομία. Μίλησα με τη διευθύντρια και μου είπε γιατί δεν μου το είπες. Είχε πάθει σοκ , δεν το πίστευε».

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 47χρονη

Κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη ανέφερε τα εξής: «Η καταγγέλλουσα νομίζω ότι με φθονούσε . Αισθανόταν λίγο παραγκωνισμένη. Έχω περισσότερη επικοινωνία με τους γονείς επειδή ήμουν η πιο παλιά στο σταθμό. Είχα τον πρώτο λόγο. Ίσως αυτό την πείραξε. Έχω σοκαριστεί και εγώ από τις καταγγελίες. Αγαπάω τα παιδιά και τη δουλειά μου. Δεν θα συμπεριφερόμουν ποτέ με αυτό τον τρόπο. Τα αρνούμαι όλα. Εγώ αυτά τα παιδάκια τα λατρεύω. Με παρουσιάζουν ως ένα τέρας. Μάνα είμαι και το ζω. Την παραμικρή γρατζουνιά να δω ενημερώνω τις μαμάδες. Είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος. Πιστεύω ότι είναι σκευωρία, από την καταγελούσα που παρέσυρε και τις άλλες . Σκοπός της ήταν να πάρει τη δική μου θέση. Μπορεί να μην με συμπαθούσε. Ξεκίνησα από μικρό κορίτσι, η δουλειά μου είναι η ζωή μου. Δεν συνέβη τίποτα. Δεν ακούμπησα κανένα παιδάκι. Έχω χάσει τον εαυτό μου την οικογενειακή μου γαλήνη. Δεν περίμενα ποτέ να συμβεί αυτό».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά την καταγγελία από συνάδελφό ακολούθησε η σύλληψή της 47χρονης, με την αυτόφωρη διαδικασία. Η κατηγορούμενη φέρεται ότι χτύπησε ή αποπειράθηκε να χτυπήσει συνολικά 10 παιδάκια στον βρεφονηπιακό σταθμό όπου εργάζεται, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ύστερα, από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης από μια μάρτυρα. Η συγκεκριμένη βρεφονηπιοκόμος η οποία εργαζόταν μαζί με την κατηγορούμενη στην κατάθεση της στην Αστυνομία επιβεβαίωσε τα περιστατικά κακοποίησης, ενώ ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατέθεσε πως δεν είχε καταλάβει τίποτα.

«Μετά από μία μακρά διαδικασία και μετά από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ακούσαμε για την υπόθεση, αποδείχθηκε πλήρως η τέλεση το αδικήματος από πλευράς της κατηγορουμένης και κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε μια ποινή πλέον των τριών ετών. Ομολογώ ότι είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις συμπεριφοράς, την όποια προσβάλλει ανήλικα παιδιά με σωματικές βλάβες, οι οποίες δεν αντέχονται από την ηλικία των 15-16 μηνών όπως ήταν τα θύματα. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, ειδικότερα σε τέτοιους χώρους, όπου είναι μεγάλη ανάγκη να προστατεύονται ανήλικα παιδιά .Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε για αδίκημα σε βάρος ανηλίκων, υπάρχει ειδική διάταξη για αυτό, η όποια προβλέπει τις περιπτώσεις που ασκείται σωματική κάκωση από άνθρωπο που του έχουν εμπιστευτεί ένα παιδί. Σε βάρος ανηλίκου από την μια πλευρά και από την άλλη με την μεταβολή κατηγορίας όσον αφορά το βαθμό των κακώσεων» ανέφερε ο δικηγόρος της πολιτική αγωγής, Νίκος Πετρίδης.

Στη συνέχεια δηλώσεις πραγματοποίησε και ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Χρόνης Χατζημιχαήλ τονίζοντας τα εξής:

«Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη, μετατρέποντας την κατηγορία από επικίνδυνη σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή σε αδύναμα παιδιά. Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι στο Εφετείο θα αλλάξει η απόφαση. Πιστεύω ότι οι δύο καταγγελίες που έχουνε γίνει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ίδια είναι σοκαρισμένη και έχει ένα ανήλικο παιδί, 13 ετών. Οπότε θα έλεγα ότι θα έπρεπε να αφεθεί λίγο στην ησυχία της γιατί έχει περάσει πολλά» ανέφερε ο δικηγόρος, Χρόνης Χατζημιχαήλ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS