Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή οι Αρχές για τυχόν νέα επεισόδια από Ρομά - Θέμα ωρών η απόφαση για τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Σε επιφυλακή οι Αρχές για τυχόν νέα επεισόδια από Ρομά - Θέμα ωρών η απόφαση για τον αστυνομικό

Ένταση επικράτησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τις πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Καμάρας, κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες προς τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα από την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ.

Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος από το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Θέμα ωρών η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού

Παράλληλα, μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά.

Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο, ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ