Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός στο αεροδρόμιο Μακεδονία για διακίνηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός στο αεροδρόμιο Μακεδονία για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Ιουνίου αστυνομικός που υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη από συναδέλφους του της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για αξιωματικό ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη διέλευση από τον έλεγχο διαβατηρίων μεταναστών με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η υπόθεση της σύλληψης στη Θεσσαλονίκη να συνδέεται με αυτή του Έβρου και τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων οι οποίοι απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Ορεστιάδας.

Πώς οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία σε βάρος του αξιωματικού που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων και το μεσημέρι οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής του. Δεν είχαν γίνει όμως γνωστές λεπτομέρειες για την ακριβή εμπλοκή του.

Αστυνομικοί έχουν χαρακτηρίσει τις προωθήσεις μεταναστών μέσω του αεροδρομίου ως «δευτερογενή μεταναστευτικά κύματα». Αρκετοί μετανάστες επιλέγουν αυτή την οδό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για τη μετάβασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα στο παρελθόν οι γερμανικές αρχές είχαν ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα, καθώς συλλαμβάνονταν διαρκώς στα γερμανικά αεροδρόμια μετανάστες με πλαστά διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών. Συνέπεια αυτού ήταν να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Γερμανία σε όσα αεροπλάνα έφταναν από την Ελλάδα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ