Θωμαΐδης: Πολύ πιο αργή η αποκλιμάκωση απ' ό,τι περιμέναμε - Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό

Θωμαΐδης: Πολύ πιο αργή η αποκλιμάκωση απ' ό,τι περιμέναμε - Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό

Ιδιαιτέρως ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε πως η αποκλιμάκωση είναι αρκετά πιο αργή απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα, που «δίνει» τα πιο βαριά κρούσματα κοροναϊού, δεν φαίνεται να εξαφανίζεται.

Ο Νίκος Θωμαΐδης είπε χαρακτηριστικά πως η νέα υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2 μπορεί να δώσει νέο κύμα μολύνσεων κοροναϊού, ενώ έχει εξαπλωθεί ήδη σε αρκετές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη.

Σχετικά με τα λύματα ανέφερε πως: «Φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση θα είναι πολύ πιο αργή απ ό,τι περιμέναμε… Τα λύματα αυτή την εβδομάδα δείχνουν σταθεροποίηση, μάλιστα μπορεί να κλείσουμε με οριακή αύξηση. Αυτή τη στιγμή και αισιόδοξα να το δούμε, τις επόμενες μέρες τις επόμενες εβδομάδες δε φαίνεται γρήγορη αποκλιμάκωση όπως είχαμε αναγγείλει».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό»
Σχολίασε σχετικά πως «δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό» και όπως είπε «αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι η Δέλτα δε φεύγει από το προσκήνιο, παραμένει, είναι περίπου στο 10% αυτήν τη στιγμή».

Εξήγησε πως το «δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε εξαφάνιση των ιώσεων, όταν πάντα αυτή την περίοδο έχουμε έξαρση ιώσεων» σημείωσε ο κ. Θωμαΐδης, παραπέμποντας σε αποκλιμάκωση από τον Απρίλιο.

«Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος απωλειών είναι πολύ υψηλός 102, αλλά αποκλιμακώνεται ο δείκτης των ΜΕΘ. Η μόνη προστασία είναι ο τριπλός εμβολιασμός» σημείωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS