Θρίλερ με το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου - Στις έρευνες συμμετέχουν εννέα σκάφη, μία φρεγάτα και ελικόπτερα

Θρίλερ με το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου - Στις έρευνες συμμετέχουν εννέα σκάφη, μία φρεγάτα και ελικόπτερα

Μάχη με τον χρόνο δίνουν σωστικές δυνάμεις, παραπλέοντα σκάφη και πάσης φύσεως πλοία, που βρίσκονται στα ανοιχτά της Λέσβου, προκειμένου να εντοπίσουν συνολικά δώδεκα αγνοουμένους.

Πρόκειται για το δυναμικό του φορτηγού πλοίου «Raptor» με σημαία από τις Κομόρες, το οποίο βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες προς το μεσημέρι της Κυριακής. Στις έρευνες συμμετέχουν συνολικά εννέα παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο Αιγύπτιος ναυτικός βρέθηκε πάνω σε βαρέλι, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι. Παράλληλα, λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα, εντοπίστηκε η σορός ενός ναυτικού, η οποία μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για τα περαιτέρω.

Ναυάγιο στη Λέσβο: Το φορτηγό πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη

Το πλοίο φέρεται να μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις ακραίες συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι από 8 έως 10 μποφόρ. Το φορτηγό πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη κι έμεινε ακυβέρνητο, ενώ γρήγορα χάθηκε το στίγμα του, περίπου 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου. Στις 08.20 ο καπετάνιος ανέφερε ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση κι ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου σε παραπλέοντα σκάφη. Στη συνέχεια, χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκτιμάται ότι πιθανότατα μπήκε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί. Είχε ξεκινήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου αριθμεί δεκατέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο Σύρους, τέσσερις Ινδούς και οκτώ Αιγύπτιους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ