Θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του - Υποβασταζόμενη η σύντροφός του - Ολοκληρώθηκε η τελετή

Θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του - Υποβασταζόμενη η σύντροφός του - Ολοκληρώθηκε η τελετή

Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» - «Ψηλά, ψηλά», ψέλλιζε η μητέρα του


Σήμερα η Ελλάδα λέει το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς φίλοι, πολιτειακή και πολιτική ηγεσία λένε αυτή την ώρα, στον Γρανίτη Δράμας, το «τελευταίο αντίο» στον κυβερνήτη, Σμηναγό του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη.

Η τελετή έχει ολοκληρωθεί και τώρα μένει να γίνει η ταφή.

Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν το φέρετρο του πιλότου που είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία με χειροκροτήματα. Το φέρετρο είχαν στα χέρια τους συνάδελφοι του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Πλήθος κόσμου κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα βρίσκεται στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσει τον πιλότο και κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Φάντομ.

Τον μοναδικό επικήδειο για τον σμηναγό Τσιτλακίδη θα εκφωνήσει ο συνάδελφός του που μετέφερε το ξίφος και το πηλήκιο του αδικοχαμένου ιπτάμενου στην εκκλησία στο Νευροκόπι και ο οποίος θα ήταν αυτός που θα πάντρευε τον Στάθη με τη σύντροφό του, Μαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία στο Νευροκόπι, όπου ψάλλεται η εξόδιος ακολουθία για τον σμηναγό Τσιτλακίδη.

Το «παρών» στην κηδεία δίνουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι τρεις πολιτικοί έδωσαν το παρών και στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά τους σε όλη την διάρκεια της κηδείας του άτυχοι πιλότου.

46541515

Ο πρωθυπουργός έφτασε στον ναό, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Με λευκό τριαντάφυλλο η Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Nωρίτερα, συντετριμμένοι οι γονείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έφτασαν το πρωί στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι Δράμας, για να αποχαιρετήσουν το παιδί τους.

56456485

Σύμφωνα με το makthes.gr, εξελίχτηκαν σπαρακτικές στιγμές κατά την άφιξη της οικογένειας Τσιτλακίδη στην εκκλησία. Η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά, ψηλά».

Λίγο αργότερα, έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, υποβασταζόμενη, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι - Μπομπονιέρες και κουφέτα στο τελευταίο αντίο
Νωρίτερα, στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών μεταφέρθηκαν τα πρώτα στεφάνια για την εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Η σορός του μεταφέρθηκε δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Γρανίτη Νευροκοπίου, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Οι υπηρεσίες του δήμου προετοίμασαν τον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το «ύστατο χαίρε» στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανάμεσα στα πρώτα στεφάνια που έφτασαν στον ιερό ναό ξεχωρίζει αυτό της οικογένειας του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, οικογένεια και φίλοι του άτυχου σμηναγού είναι μόνο μερικοί απ' όσους έχουν στείλει στεφάνι στην κηδεία του κυβερνήτη του Φάντομ.

Η οικογένεια του άτυχου πιλότου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσουν μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν όλοι τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ