Τι ισχύει την Παρασκευή για σχολεία, Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τι ισχύει την Παρασκευή για σχολεία, Δημόσιο και εμπορικά καταστήματα - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη χώρα μετά τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς». Την Παρασκευή επαναλειτουργούν με κανονικό ωράριο τα εμπορικά καταστήματα, ενώ δόθηκε παράταση και για σήμερα στην αναστολή παροχής των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα στην Αττική.

 

Κλειστά σχολεία

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν και σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς οι σχολικές μονάδες παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω της ολισθηρότητας στους δρόμους και στους αύλειους χώρους, που προκαλούν οι συνθήκες παγετού.


Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης:

· οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί,

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών,

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και

· τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία και

· τα κέντρα διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας.

Τηλεργασία ή... απουσία στο Δημόσιο

Οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν και σήμερα με τηλεργασία, ενώ για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ’ αποστάσεως, δίνεται η δυνατότητα να προσέλθουν στην εργασία τους αργότερα από την καθορισμένη ώρα προσέλευσης, χωρίς να έχουν επιπτώσεις, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που κρίνεται αδύνατη η προσέλευσή τους στην υπηρεσία τους «η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας» αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Από το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο, αλλά από τις πρόσθετες διευκολύνσεις εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα δημοτικοί υπάλληλοι σε συναφές αντικείμενο εργασίας.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια.

Μέσα μεταφοράς

Εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν νωρίς το πρωί, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα ξεκινήσουν και σήμερα μετά τις 6 το πρωί.

Κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, ενώ η ΣΤΑΣΥ ζήτησε χθες την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην κυκλοφορίας της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού, λόγω των συσσωρευμένων βλαβών από την κακοκαιρία.

Όσον αφορά στο Τραμ, τα δρομολόγια δεν θα διεξάγονται από τις 10 το βράδυ έως την λήξη της λειτουργίας σήμερα, λόγω έκτακτων εργασιών της ΕΥΔΑΠ σε αγωγό που διαπερνά τον τροχιόδρομο πλησίον της στάσης «Ζέφυρος».

Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα εξής οδικά σημεία:

-Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

-Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.

-Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη).

-Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.

-Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.

-Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Επ. O Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Επί της οδού Κοκκινοπούλου από το ύψος της οδού Αλέκου Παναγούλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη.

Υποχρεωτική χρήση αλυσίδων

· Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, από ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων έως τα όρια Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

· Ε.Ο. Οινόης - Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS