Τηλεοπτικές άδειες: Συνεχίζεται η απολογία Καλογρίτσα -Την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς

Τηλεοπτικές άδειες: Συνεχίζεται η απολογία Καλογρίτσα -Την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς

Συνεχίζεται σήμερα η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη.

Η απολογία του Χρ. Καλογρίτσα είναι στο πλαίσιο της έρευνας για το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Ο Χρ. Καλογρίτσας είχε προσέλθει στον Άρειο Πάγο πριν από μία εβδομάδα και είχε παραμείνει επί τέσσερις ώρες στο ανακριτικό γραφείο. Όμως η απολογία του δεν είχε ολοκληρωθεί και μετά από μία αιφνίδια αλλαγή στο προγραμματισμό για προσωπικούς λόγους, θα συνεχιστεί εκτός απροόπτου σήμερα.

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος

Ο επονομαζόμενος και ως «κόκκινος εργολάβος» αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Η δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει από τις δικές του αναφορές ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει σχέδιο και κινούσε παρασκηνιακά τα νήματα, ώστε ο επιχειρηματίας να αποκτήσει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας το οποίο θα ήλεγχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε, ο Χρ.Καλογρίτσας επέμεινε στα όσα έχει καταγγείλει.  «Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- στην απολογία του.

Πώς ξεκίνησε η διερεύνηση για τον ρόλο Παππά

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την τηλεοπτικών αδειών του 2016 είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο της αντιδικίας του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC. Είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή, από την οποία είχε καταφέρει να λάβει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνταν ως εγγυητική επιστολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Σε βάρος του Νίκου Παππά η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Ο πρώην Υπουργός έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη. Όταν κλείσει ο κύκλος των απολογιών το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ