Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιους θα αφορά, τι θα συμβαίνει με όσους επιμένουν να αρνούνται

Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιους θα αφορά, τι θα συμβαίνει με όσους επιμένουν να αρνούνται

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στην κυβέρνηση, με το «βλέμμα» όλων να είναι στραμμένο στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και στην εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Χθες, ανακοινώθηκαν 1.997 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, με τον αριθμό των διασωληνωμένων στους 141 και των θανάτων στους 12.

Κυβέρνηση και ειδικοί, λοιπόν, προσπαθούν με τον σχεδιασμό τους να προλάβουν τα… χειρότερα.

«Όχι» σε καθολικό lockdown

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει ένα νέο καθολικό lockdown, με στόχο να προστατευθεί η οικονομία.

Έτσι, με ενημερωτικές καμπάνιες, με περιορισμούς στις μετακινήσεις και στην εστίαση και με την παροχή κινήτρων προσπαθεί να πείσει τους διστακτικούς να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, προανήγγειλε χθες εκπτώσεις στους χρήστες καρτών απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν αναμένεται να μείνει σε προσπάθειες πειθούς, με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων να θεωρούνται πλέον βέβαιους και τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ποιους εργαζόμενους θα αφορά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αρχή αναμένεται να γίνει εντός του Ιουλίου με το προσωπικό στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Θα ακολουθήσει το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας (γιατροί και υγειονομικοί), που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά είτε στο τέλος Αυγούστου είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ενδέχεται, στη συνέχεια, να ενταχθούν οι εξής κατηγορίες:

  • Εκπαιδευτικοί
  • Όσοι κατατάσσονται στον στρατό
  • Σώματα Ασφαλείας
  • Ένοπλες Δυνάμεις
  • Αθλητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σωματείων
  • Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Εργαζόμενοι σε κρατικές δομές που είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όπως εργοστάσια της ΔΕΗ, δίκτυα διανομής ρεύματος και φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.

Τι θα συμβαίνει με τους αρνητές

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές όσοι επιμείνουν να μην εμβολιαστούν, δεν θα απολύονται από τα νοσοκομεία ή τις μονάδες υγείας, θα μεταφέρονται, ωστόσο, σε θέσεις χωρίς επαφή με το κοινό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ