Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης Θα αντικαταστήσει το φυσικό - Η πιθανότητα να ισχύει η επίδειξή του και στο εξωτερικό

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης Θα αντικαταστήσει το φυσικό - Η πιθανότητα να ισχύει η επίδειξή του και στο εξωτερικό

Σε αλλαγές θα προβεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό να αναγνωρίζεται το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης και εκτός της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το ψηφιακό πορτοφόλι gov.gr Wallet και η επίδειξη της ψηφιακής άδειας οδήγησης ισοδυναμούν με το αντίστοιχο φυσικό δίπλωμα (σε υλική μορφή), οπότε στην πιθανότητα τροχονομικού ελέγχου δεν θα υπάρχει κάνενα πρόβλημα με την επίδειξή του. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, η ισχύς που δεν έχει το εν λόγω ψηφιακό δίπλωμα στο εξωτερικό αναμένεται να αλλάξει, αναφέροντας: «Έχουμε έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές και στόχος είναι να μπορέσουμε να κάνουμε αμοιβαία αναγνώριση των εκάστοτε ψηφιακών διπλωμάτων και ταυτοτήτων που έχει ο καθένας». Πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες «το wallet θα μπορεί να αναγνωρίζεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να αναγνωρίζουμε και εμείς τα αντίστοιχα wallets των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Mε το gov.gr wallet δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου των ψηφιακών εγγράφων των πολιτών, υποστηρίζοντας -πέρα από το δίπλωμα οδήγησης- τα δελτία ταυτότητας και τις Κάρτες Αναπηρίας. Αυτά τα ψηφιακά έγγραφα εκδίδονται μέσω του gov.gr, είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ