Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη - Ώρες αγωνίας - Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη - Ώρες αγωνίας - Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας

Εμπειρογνώμονες και στελέχη της πολεμικής αεροπορίας προσπαθούν να φωτίσουν τα αίτια του δυστυχήματος


Δεν υπάρχουν ακόμα θετικές εξελίξεις στην έρευνα για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom, το οποίο συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του ενώ την ίδια ώρα, τα σενάρια, με βάση το προφίλ της απαιτητικής άσκησης χαμηλής ναυτιλίας, ως προς το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία, είναι πολλά.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του μοιραίου Φάντομ, η τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε 38 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, και άλλα ελληνικά μαχητικά «σηκώθηκαν» για να τα αναχαιτίσουν.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει μία άτυπη συμφωνία κατά την οποία, όταν υπάρχει αεροπορικό δυστύχημα σε μία χώρα, η άλλη σταματά να προκαλεί, πράγμα που η Τουρκία, όπως φάνηκε δεν σεβάστηκε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου πιλότου του Φάντομ, Στάθη Τσιτλακίδη, καθώς οι αρχές ψάχνουν τον σμηναγό σε βάθος 1000 και πλέον μέτρων.
Για τον λόγο αυτόν θα επιστρατευθεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να βοηθήσει και αυτό στην ανεύρεση του 31χρονου.

Παράλληλα, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν την οικογένεια του πιλότου Μάριου Τουρούτσικα στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους.

Οι γονείς του υποσμηναγού συγκυβερνήτη Μάριου Τουρούτσικα συγκλονισμένοι δέχτηκαν τα συλλυπητήρια και τα θερμά λόγια, που τους απηύθυναν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS