Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «Τουρισμός για Όλους»: Τι vouchers θα δίνει, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο «Τουρισμός για Όλους»: Τι vouchers θα δίνει, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το φετινό πρόγραμμα επιδότησης διακοπών «Τουρισμός για Όλους».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» -που τρέχει παράλληλα με αυτό του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ- δημιουργήθηκε, αρχικά, με στόχο να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό την περίοδο της πανδημίας. Παρά ταύτα, σήμερα, εξακολουθεί να ισχύει για να βοηθήσει τα ελληνικά νοικοκυριά που πιέζονται οικονομικά και δυσκολεύονται να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές.

Στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, είναι το πρόγραμμα να γίνει πιο ελκυστικό και να μπουν περισσότεροι δικαιούχοι.

«Τουρισμός για Όλους»: Στόχος για αύξηση ποσών, διεύρυνση των κριτηρίων

Σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με την αύξηση των ποσών του προγράμματος. Η πρώτη σκέψη είναι να αυξηθούν τα vouchers των 150 ευρώ. Αν αυτό το σενάριο ισχύσει, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά και τα voucher του «Τουρισμός για Όλους» για τα ΑμεΑ -από τα 200 ευρώ σήμερα σε έως και 400 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια σήμερα ισχύουν οι εξής «κόφτες»:

  • άγαμος έως 16.000 ευρώ
  • έγγαμος έως 28.00 ευρώ
  • έγγαμος με 1 παιδί 29.500 ευρώ
  • έγγαμος με 2 παιδιά 31.000 ευρώ
  • 1.500 ανά ανήλικο τέκνο


Μια από τις προτάσεις που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η αύξηση των ορίων κατά 3.000 ευρώ (π.ς. για τους άγαμους να πάει στα 19.000 ευρώ)
Μεγαλύτερο βάρος αναμένεται να δοθεί και σε μονογονεϊκές ή πολύτεκνες οικογένειες, με την εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι βγαίνουν με κλήρωση και πως η εξαργύρωση των vouchers του «Τουρισμός για Όλους» γίνεται αποκλειστικά σε τουριστικά καταλύματα (όχι σε μεταφορές, εστίαση κ.λπ).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ