Τράγκας: Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί, υποστηρίζει ο γιατρός του - Η δεκαήμερη «μάχη» του με τον κορωνοϊό

Τράγκας: Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί, υποστηρίζει ο γιατρός του - Η δεκαήμερη «μάχη» του με τον κορωνοϊό

Για δέκα μέρες πολέμησε σκληρά τον κοροναϊό ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η σθεναρή του «αντίσταση» στον εμβολιασμό, όπως αποδείχθηκε, απέβη μοιραία. Τόσο η ηλικία του, των 72 ετών, όσο και το χρόνιο νόσημα του σακχαρώδους διαβήτη απ’ το οποίο ταλανιζόταν, επέβαλαν ως αναγκαίο τον εμβολιασμό, με στόχο να «θωρακιστεί» η υγεία του. Ο ίδιος όμως δεν ακολούθησε την ιατρική σύσταση.

Τι δήλωσε ο γιατρός του
Για τη μάχη που έδωσε με τον κοροναϊό ο Γιώργος Τράγκας, μίλησε ο γιατρός του Χρήστος Ζούπας.
«Προσπαθούσα να τον πείσω να εμβολιαστεί», είπε μιλώντας στον ΕΡΤ.

Όπως είπε ο γιατρός του, ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και το περιβάλλον του δεν πίστευαν στα εμβόλια. «Και η παρέα του ήταν ανεμβολίαστη», είπε.

Ο Χρήστος Ζούπας, είπε ότι ο δημοσιογράφος πίστευε ότι θα περνούσε τον κοροναϊο ως μια απλή γρίπη.

«Το αντιπαράδειγμα του Τράγκα να γίνει μήνυμα για όλους. Εμβολιαστείτε για να σωθείτε!», τόνισε.

Η «μάχη» του με τον κοροναϊό
Η νόσηση με Covid-19 στο τέλος Νοεμβρίου κατάφερε δυνατό χτύπημα στον ούτως ή άλλως εξασθενημένο οργανισμό του. Τις πρώτες ημέρες της νόσησης παρέμενε σπίτι με την σύζυγό του, επίσης ασθενή και ανεμβολίαστη.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και αναζήτησε ιατρική περίθαλψη στο κατεξοχήν νοσοκομείο αναφοράς κοροναϊού, τους τελευταίους 22 μήνες που μαίνεται η επιδημία, στο «Σωτηρία».

Εισήχθη αμέσως σε κλινική covid με βαριά αναπνευστικη εικόνα, ενώ η σύζυγός του έλαβε οδηγίες για να συνεχίσει τη νοσηλεία της κατ’ οίκον.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Οι γιατροί του χορηγούσαν οξυγονο με τα διαθέσιμα μηχανήματα, ιδίως μέσω της συσκευής High flow oxygen therapy, που είναι στοχευμένη για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19.

Ως ασθενής με σακχαρώδη διαβήτη βρισκόταν υπό ενδελεχή παρακολούθηση, διότι πλέον οι γιατροί γνωρίζουν καλά τις επιπλοκές που προκαλεί η νόσος σε αυτή την κατηγορία ασθενών.

Η στεφανιαία νόσος που εκδήλωσε δεν αιφνιδίασε τους γιατρούς, καθώς αποτελεί συνήθη επιπλοκή λόγω covid όπως και η νεφρική ανεπάρκεια που επίσης διαπιστώθηκε.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική και δυο ημέρες αργότερα συνδέθηκε με μηχάνημα τεχνητού νεφρού για την αντιμετώπιση της οξείας νεφρικής νόσου.

Ο 72χρονος ανεμβολίαστος ασθενής είχε μπει πλέον σε μια δύσκολη πορεία, με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή του, και ενδεχομένως μη αναστρέψιμη -μετά τη στεφανιαία νόσο εκδήλωσε πνευμονικό οίδημα.

Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τους οικείους του για την κρισιμότητα της κατάστασης και συνέχιζαν να παρέχουν στον ασθενή τις δέουσες θεραπείες.

Ωστόσο, ο καταβεβλημένος οργανισμός του δεν άντεξε. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Σωτηρία», επήλθε τα χαράματα της Τρίτης.

Η ανακοίνωση του «Σωτηρία»
«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS