Ηταν με παρέα παιδιών, νόμιζαν ότι έκανε πλάκα -Πώς συνέβη η τραγωδία με τον πνιγμό 15χρονου στη Χαλκιδική

Ηταν με παρέα παιδιών, νόμιζαν ότι έκανε πλάκα -Πώς συνέβη η τραγωδία με τον πνιγμό 15χρονου στη Χαλκιδική

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του 15χρονου που έχασε τη ζωή του χθες Κυριακή σε παραλία της Χαλκιδικής ενώ πληροφορίες που εξετάζονται, κάνουν λόγο πως ο άτυχος ανήλικος δεν ήξερε καλό κολύμπι.

Η σορός του άτυχου νεαρού έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως το πώς έχασε τη ζωή του ο 15χρονος.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν πως ο πατέρας του 15χρονου όταν ενημερώθηκε για το θάνατο του παιδιού του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ερωτηματικά για τον θάνατο του 15χρονου

Αναστατωμένοι είναι από χθες το μεσημέρι της Κυριακής οι λουόμενοι στα Νέα Φλόγητα της Χαλκιδικής, μετά από τον θάνατο ενός 15χρονου παιδιού από την Σκύδρα μπροστά στα μάτια τους. Ο μικρός είχε πάει αυθημερόν εκδρομή με τους φίλους του.

Το παιδί μπήκε στη θάλασσα, κολύμπησε στα ρηχά και δεν αντιδρούσε για μερικά λεπτά, μέχρι που οι φίλοι του ανησύχησαν και διαπίστωσαν ότι κάτι είχε συμβεί.

Οι λουόμενοι μαζί με τον ναυαγοσώστη προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ είχαν και απινιδωτή, αλλά ήταν αργά.

Τα νέα ερωτήματα που γεννώνται είναι αν χρειάζονται κι άλλοι ναυαγοσώστες για την περιοχή, καθώς διαθέτει μόνο δύο και η παραλία έχει έκτασης τουλάχιστον δύο χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha υπάρχουν «τυφλά» σημεία στην εν λόγω παραλία, ενώ ο ένας ναυαγοσώστης της παραλίας βρισκόταν 900 μέτρα και ο άλλος, ο οποίος έσπευσε για βοήθεια, βρισκόταν 600 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται, το 15χρονο αγόρι δεν γνώριζε καλό κολύμπι.

Το χρονικό της τραγωδίας με τον 15χρονο στη Χαλκιδική

Ο 15χρονος ήταν από την Σκύδρα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, βρέθηκε στην παραλία των Νέων Φλογητών μαζί με φίλους του «με εκδρομικό λεωφορείο που κάνει μονοήμερες εκδρομές». Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος των Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο ίδιος βρισκόταν σε μια κοντινή παραλία και ειδοποιήθηκε προκειμένου να σπεύσει με τον απινιδωτή που διαθέτει η κοινότητα προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανάνηψης του παιδιού.

«Μάλλον ήπιε νερό και πνίγηκε»

«Το παιδί δεν ήταν με την οικογένεια του, ήταν με την παρέα του και είχε με εκδρομικό λεωφορείο μονοήμερη. Τα παιδιά έκαναν μπάνιο. Τώρα τι ακριβώς έγινε και πως έγινε δεν το ξέρω. Μάλλον ήπιε νερό και επήλθε ο πνιγμός. Κατεβάσαμε απινιδωτή, κάναμε προσπάθειες να το επαναφέρουμε το παιδί, αλλά απέβησαν όλες άκαρπες. Ήρθε και ασθενοφόρο. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήταν αργά. Δεν ανταποκρίθηκε καθόλου σε όλη τη διάρκεια που κάναμε ανάνηψη» είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Παράλληλα ανέφερε ότι αμέσως μετά η σορός του 15χρονου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Νέων Μουδανιών ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια.

Ο ξάδερφος του τον είδε μπρούμυτα στο νερό

Όπως αναφέρει το thestival, ο νεαρός ανασύρθηκε από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του, για να διαπιστωθεί λίγη ώρα αργότερα ο θάνατός του. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξάδερφος του 15χρονου τον είδε μπρούμυτα στο νερό αλλά θεώρησε ότι αστειευόταν. Όταν πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα τον πλησίασε και είδε ότι δεν ανταποκρινόταν. Τον γύρισε ανάποδα και διαπίστωσε ότι έβγαζε αφρούς από το στόμα.

Λουόμενοι έβγαλαν τον ανήλικο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, ο άτυχος νεαρός κατέληξε.

Συγκλονισμένη η δήμαρχος Σκύδρας για το θάνατο του 15χρονου

Συγκλονισμένη δηλώνει η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για τον χαμό του 15χρονου και μεε ανάρτησή της στα social media εξέφρασε τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν.

«Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε… Καλό ταξίδι και καλή Ανάσταση, παλικαράκι μου… Στους γονείς τι να πούμε…υπάρχουν λόγια για τον πόνο αυτό; Ο Θεός ας είναι μαζί τους…», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook η δήμαρχος Σκύδρας.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ