Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 51χρονου από πτώση δέντρου στην Κρήτη

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 51χρονου από πτώση δέντρου στην Κρήτη

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε πριν από λίγο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τα αίτια του αδιανόητου δυστυχήματος με την πτώση τεράστιου δέντρου που καταπλάκωσε και σκότωσε τον 51χρονο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για τον τραγικό θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από ένα πελώριο πεύκο σε φανάρι κεντρικής λεωφόρου στο Ηράκλειο είναι πολλά.

Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξεταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια - «Είναι σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι»

Το πρωί της Παρασκευής, από το σημείο της τραγωδίας είχε απομακρυνθεί το μοιραίο δέντρο, μπήκε ειδική σήμανση γύρω από τον κορμό του, ενώ το μηχανάκι του άτυχου 51χρονου παρέμενε στο σημείο μέχρι και λίγο μετά τις 10 που πήγαν και το παρέλαβαν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, εκεί βρέθηκε ένα από τα τρία παιδιά του θύματος, ο γιος του Χρήστος, ο οποίος βλέποντας το μηχανάκι του πατέρα του, φανερά οργισμένος δήλωσε πως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου Ηρακλείου ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο. Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

«Αυτό που άκουσα πως έφταιγε είναι αμέλεια από την πλευρά του δήμου. Δεν έχω πολλά λόγια να πω, δεν είμαι σε θέση, πονάει πολύ. Ο πατέρας μου έχασε τη ζωή από αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι», είπε ο 24χρονος, ζητώντας από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ πρόσθεσε πως «έτρεχε από το πρωί ως το βράδυ, για να τους φροντίσει όλους. Ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, όλοι έχουν καλά λόγια να πουν».

 

Η σπαρακτική ανάρτηση της συζύγου του 51χρονου

«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου» αναφέρει η σύζυγος του Πάνου που έφυγε άδικα σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου.

Η κηδεία του Παναγιώτη Μητρέλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου και θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στις 4 μ.μ.

 

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα - Σταμάτησε σε «πορτοκαλί» φανάρι

Το πρωτοφανές δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού φούρνου, λίγο πριν από το Α’ Νεκροταφείο Ηρακλείου, και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο 51χρονος μοτοσικλετιστής βρήκε ακαριαίο θάνατο, καθώς καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο, την ώρα που είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φανάρι.

Ο άτυχος άνδρας, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε σε φανάρι -στην αριστερή λωρίδα και για όσους οδηγούν θέλουν να στρίψουν αριστερά-, βλέποντας ο σηματοδότης να γίνεται «πορτοκαλί», όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Με λίγα λόγια, εάν ο αδικοχαμένος δικυκλιστής είχε «παραβεί» τον νομό, σήμερα θα ήταν ζωντανός. Το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα και στο απέναντι ρεύμα), εκριζώθηκε ξαφνικά και έπεσε στο οδόστρωμα «καταπλακώνοντάς» τον.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες του cretapost, πρόκειται για ένα πελώριο δέντρο, το οποίο κλείνει και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, ενώ από την εκρίζωση έσπασαν και οι πλάκες του πεζοδρομίου.


Σοκ για δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες - «Πήγαμε κοντά του και ήταν παγωμένος»

Όπως τονίζει το neakriti.gr, στο σημείο της τραγωδίας επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί στον άνδρα, κάποιοι άλλοι έβαλαν τρομαγμένοι τις φωνές, ενώ κάποιοι έμειναν «παγωμένοι», κάνοντας τον σταυρό τους.

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο κόσμος προσπαθούσε να βάλει σε μια λογική σειρά τα όσα είχαν συμβεί, διαπίστωνε κανείς ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο neakriti.gr, «έσπασε και το κράνος» του 51χρονου. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι «ο άνθρωπος έμεινε ακαριαία. Πήγαμε κοντά του κι ήταν παγωμένος!».

«Ακούσαμε το "κρακ" κι είδαμε τον άνθρωπο να είναι ένα με το πάτωμα! Το δέντρο δεν έπρεπε να υπήρχε σ’ αυτό το σημείο», δήλωσε νεαρός που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.

Τραγική ειρωνεία, στο σημείο την ώρα που έλαβε χώρα το συμβάν, βρισκόταν ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Γιώργος Κουτουλάκης, ο οποίος είδε όλα όσα εκτυλίχθηκαν μετά την πτώση του δέντρου.

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA, η φωνή του σπάει καθώς όπως γίνεται αντιληπτό, το σοκ ήταν μεγάλο: «Ήμουν δέκα μέτρα πιο πέρα, με τη γυναίκα μου στο αυτοκίνητο. Ο κύριος ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί φανάρι, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ εδώ… Το δέντρο έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα.m Είδα ξαφνικά ότι το δέντρο έφυγε. Το ένιωσα. Όλος αυτός ο όγκος έφυγε πάνω σε μια ανθρώπινη ζωή… Είναι ένα δέντρο που δεν έχει ξερά κλαδιά, καθαρίζεται. Κι όμως, τέτοια δέντρα μέσα στην πόλη μας είναι επικίνδυνα για όλους μας».

Δείτε όσα είπε στο παρακάτω βίντεο (1:06):

 

«Αν δεν είχε σταματήσει στο "πορτοκαλί" θα ήμουν εγώ εκεί»

Την ίδια στιγμή, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο ΙΧ του μόλις λίγα μέτρα από τον 51χρονο, μιλώντας στο neakriti.gr, είπε πως ήταν
«πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν, με πτώση πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας».

Εμφανώς ταραγμένος απ’ όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του, ανέφερε ότι, εάν ο 51χρονος δεν είχε σταματήσει στο «πορτοκαλί» φανάρι, θα ήταν και ο ίδιος εκεί!

«Ήμουν δέκα μέτρα πριν πέσει το δέντρο. Ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου μέσα στο αυτοκίνητο. Ο κύριος (σ.σ. ο 51χρονος) ήταν σταματημένος στο φανάρι και περίμενε. Είχε σταματήσει στο πορτοκαλί, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ εδώ. Έπεσε ξαφνικά, μονοκόμματα. Ένιωσα ότι το δέντρο ξαφνικά έφυγε! Το ’δα, το ’νιωσα, πως έφυγε, και έφυγε όλο κι έπεσε όλο σε μια ανθρώπινη ζωή», δήλωσε χθες ο κ. Κουτουλάκης.

Μάλιστα, η συντριβή ήταν τόσο σφοδρή που επισήμανε ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS